“Kosten koper”, wat betekent dat?

21 november 2020 | Makelaar tips | Ramon

Alles wat je moet weten over kosten koper

Bij de koop van een bestaande woning wordt meestal afgesproken, dat de koper die kosten betaalt, die gemaakt moeten worden om de woning op de naam van de koper te krijgen.

Hierbij zetten we de kosten voor u op een rij:

Overdrachtsbelasting

Dit is een belasting die wordt berekend over de koopsom van de woning.

  • Die is standaard 2%
  • Voor mensen tot 35 jaar is deze belasting per 1 januari 2021 verlaagd naar 0%.
  • Voor kopers die een object als tweede woning kopen (bijvoorbeeld als belegging) wordt de overdrachtsbelasting verhoogd naar 8%.

2. Kosten koper

Ook betaalt de koper, die noodzakelijke kosten van de notaris, die nodig zijn om de woning op naam van de koper te zetten. Het gaat hier om het opstellen van de eigendomsakte en het inschrijven van de eigendomsakte in het kadaster.

 

OFFERTE AANVRAGEN

 

Andere blogs van Meesters Makelaars

Makelaar in Den Haag

Ramon Meesters is een makelaar in Den Haag. Hij werkt bij Meesters Makelaars. Daar is hij zowel actief als aankoopmakelaar, verkoopmakelaar als onafhankelijk en geregistreerd taxateur. Ramon Meesters kent Den Haag als zijn broekzak. Vooral Den Haag Zuid West kent geen geheimen voor hem. Ramon is veel actief in de volgende wijken: Loosduinen, Houtwijk, Kijkduin, Kraaijestein, Waldeck, Vogelwijk, Vruchtenbuurt, Vroondaal. Hij heeft inmiddels ook al diverse mensen aan hun droomhuis geholpen in Benoordenhout, Bezuidenhout, Scheveningen en Ypenburg.