Loosduinen Den Haag – prettig wonen vlakbij zee

25 augustus 2021 | makelaar Den Haag | Ramon

Waarom het prettig wonen is in Loosduinen Den Haag?

 

OFFERTE AANVRAGEN

Loosduinen Den Haag – voor een goede toekomst

De wijk Loosduinen in Den Haag kan je nog zien als een dorp in de grote stad, waar het prettig wonen is. In Loosduinen heb je de vele voordelen van de goede voorzieningen van de grote stad. Anderzijds voelt wonen in Loosduinen als wonen in een dorp, waar iedereen nog op elkaar let. De makelaar van Meesters Makelaars uit Den Haag vertelt je graag meer over Loosduinen. Houtwijk, Waldeck, Loosduinen en Kijkduin zijn goed bereikbaar met tram 2, 3 en bus 24. Met tram 2 bent u bijvoorbeeld binnen 20 minuten van Loosduinen naar de binnenstad van Den Haag gereisd. De trams gaan vaak om de 10 minuten.

Loosduinen – Ligging

Loosduinen ligt met de wijk Kijkduin pal aan zee. Je kan er genieten van strand en duinen. In de zomer zorgen de strandpaviljoens voor een gezellige sfeer. De gemiddelde Nederlander moet daarvoor ver reizen. In Loosduinen ligt het vertier om de hoek. Kijkduin wordt de laatste jaren flink verbouwd tot een zeer moderne badplaats, waar het goed toeven is.

Loosduinen – enkele observaties van een makelaar

Loosduinen is knus en kleinstedelijk. Zo heeft Kijkduin geen hoge woontorens en schreeuwerige neon reclames. De paviljoens bieden met hun uitbaters en personeel een gemoedelijke sfeer. Hierdoor keer je ’s avonds te voet of met de fiets (het ligt immers dichtbij) met een glimlach huiswaarts.

Informatie over de wijk

Een tweetal woonbuurten met elk een eigen karakter vormen de wijk Loosduinen. Het oudste deel is de Kom van Loosduinen een oude tuindersdorpskern. Hier proef je nog de echte dorpssfeer met smalle straatjes en een divers aanbod van woningtypes. Er staat zelfs nog een molen, die regelmatig open is voor bezichtigingen. Daarnaast ligt Houtwijk. Dat is een wijk uit de jaren ’80 met veel groen en water. Er staan zowel eengezinswoningen als enkele flats. Er zijn twee winkelcentra op de Loosduinse Hoofdstraat/Hoofdplein en op de Hilde Kroplaan. Het winkelcentrum van Loosduinen heeft een zeer actieve winkeliersvereniging. Regelmatig vinden er leuke evenementen plaats op het Loosduinse Hoofdplein. Daarnaast is er op woensdag altijd markt.

Loosduinen kan je met recht een groene woonwijk noemen. Er is een park genaamd Bokkefort met veel speeltoestellen voor de kinderen. Ook is er een skatepark voor de oudere kinderen. Het strand in Kijkduin is 10 minuten fietsen en in Madestein en Landgoed Ockenburg kan je fietsen en wandelen. Tot slot ben je ook razend snel bij Sportcentrum De Uithof.

De wijken en woningen in Loosduinen Den Haag

Loosduinen heeft een groot aantal verschillende wijken uit verschillende bouwperiodes, maten en prijscategorieën. Zo zijn er klassieke herenhuizen van rond 1920 te vinden (Kom Loosduinen). Ook vind je er lichte doorzon appartementen en woningen uit de jaren ’60 en ’70 (Waldeck). In de wijk Houtwijk moet je zijn voor degelijke woningen uit de jaren ’80 en ’90. Tot slot vind je luxe woningen in het hogere segment uit recentere jaren in de wijken Vroondaal en Madestein.

Bereikbaarheid Loosduinen Den Haag

Voor de forenzen zijn de overige steden in De Randstad makkelijk aan te rijden via de ontsluitingsroute van Den Haag Zuid (Wippolderlaan, N211). Vanaf de stad ben je in 15 minuten met tram 2 in Loosduinen. Je kan uitstappen bij de halte Loosduinse Hoofdstraat. Met tram 3 doe je er iets langer over, maar kom je uiteindelijk ook in Loosduinen terecht.

Geschiedenis Loosduinen

Loosduinen heeft een rijke geschiedenis. Het oudste gebouw van Den Haag is de Abdijkerk uit de dertiende eeuw. Het Haagse Binnenhof was waarschijnlijk nooit gebouwd geweest als het oorspronkelijke klooster naast de Abdijkerk er nooit was gesticht. De ‘stad van Vrede en Recht’, dankt haar bestaan dus mede aan Loosduinen. Loosduinen heeft ook een molen, welke werd gefinancierd met geld van Prins Maurits en landgoed Ockenburgh, welke werd gesticht door Jacob Westerbaen, een Homo Universalis (een soort van ‘manusje-van-alles’) Hij was namelijk een Nederlandse ridder, dichter, arts en remonstrants predikant.

Makelaar Den Haag – toekomst

Wil je een toekomst op bouwen in Loosduinen – Den Haag? Ga dan eens in gesprek met Ramon Meesters. Hij kan je veel vertellen over deze wijken van Den Haag. Ben je op zoek naar een koophuis in Den Haag Zuid West? Dan zit je bij Ramon Meesters aan het goede adres!

In Loosduinen is het prettig wonen voor gezinnen met kinderen. In Loosduinen staan een groot aantal basisscholen en middelbare scholen, die hard werken aan een goede ontwikkeling van onze jeugd. Jouw kinderen in Loosduinen op laten groeien, biedt een mooi perspectief voor een zinvolle en gelukkige invulling aan hun leven. Loosduinen biedt ook écht geluk. Wijkverenigingen, sportverenigingen, straatverenigingen, en zomaar mensen op straat, ze willen je graag helpen, zodat je jezelf welkom en thuis voelt.

Tips van Ramon

  • Loosduinse Hoofdstraat, Den Haag
  • Loosduinse Hoofplein, Den Haag
  • Burgermeester Hovylaan, Den Haag

Makelaar Loosduinen

Meesters Makelaars heeft een ruime ervaring met het verkopen en aankopen van woningen in Loosduinen. Dit geldt zowel voor rijtjeshuizen, appartementen en luxe vrijstaande huizen. Meesters Makelaars is zelf gevestigd in het centrum van Den Haag, maar werkzaam in heel Den Haag en omstreken.

OFFERTE AANVRAGEN

 

Andere blogs Meesters Makelaars

Makelaar in Den Haag

Ramon Meesters is een makelaar in Den Haag. Hij werkt bij Meesters Makelaars. Daar is hij zowel actief als aankoopmakelaar, verkoopmakelaar als onafhankelijk en geregistreerd taxateur. Ramon Meesters kent Den Haag als zijn broekzak. Vooral Den Haag Zuid West kent geen geheimen voor hem. Ramon is veel actief in de volgende wijken: Loosduinen, Houtwijk, Kijkduin, Kraaijestein, Waldeck, Vogelwijk, Vruchtenbuurt, Vroondaal. Hij heeft inmiddels ook al diverse mensen aan hun droomhuis geholpen in Benoordenhout, Bezuidenhout, Scheveningen en Ypenburg.