Hoe vind ik de beste makelaar in Den Haag?

21 september 2021 | Makelaar tips | Ramon

Hoe vind ik een goede makelaar in Den Haag?

taxatie huis, makelaar Den Haag, wat is mijn huis waard?, beste makelaar Den Haag

In een grote stad als Den Haag is het een hele grote opgave om de beste makelaar te vinden. Niet omdat ze er niet zijn, maar vanwege het feit, dat Den Haag gewoon heel veel makelaars kent. Bij de grootste uitgave, die u ooit gaat doen, heeft u deskundige ondersteuning nodig. Daarnaast is het ook nog een beetje leuk, als het klikt tussen u en de makelaar. Dat maakt het hele aankoopproces van een woning of verkoopproces van een appartement een stuk leuker. De beste makelaar in Den Haag vindt u door door de vele tips in deze blog door te nemen en uiteindelijk Meesters Makelaars te bellen.

 

OFFERTE AANVRAGEN

 

Aankoopmakelaar Den Haag

Voor het vinden van een goede aankoopmakelaar is het belangrijk om uzelf de vraag stellen: waarin de toegevoegde waarde zit voor u om een aankoopmakelaar in de arm te nemen? Wat kan deze aankoopmakelaar voor mij doen, wat ik zelf niet kan of wil doen? Besef goed, het vinden van een goede koopwoning in Den Haag gaat waarschijnlijk een hoop tijd kosten. Tijd, die u misschien niet altijd heeft! Hoe fijn is het dan om een aankoopmakelaar uit Den Haag in te schakelen. U bespaart er in ieder geval veel tijd mee.

Wees kritisch

 • Heeft de aankoopmakelaar zich uw wensen voldoende eigen gemaakt?
 • Is de aankoopmakelaar een ervaren onderhandelaar?
 • Op wat voor manier bepaalt de makelaar de waarde van uw droomwoning?
 • Wat wilt u dat de makelaar voor u doet?

Zorg voor duidelijkheid over de kosten

Bespreek grondig met de aankoopmakelaar over wat u van hem verwacht. Wees er van bewust, dat onderhandelen over de kosten toegestaan is. Ondanks de vele regels en brancheverengingen zoals de NVM en de VBO is de vergoeding voor een makelaar, wat ook wel courtage wordt genoemd, niet wettelijk vastgelegd. Het merendeel van de makelaars rekent met een onderhandelbaar percentage van de koopprijs van uw toekomstige droomwoning. Dit is vaak exclusief BTW. Meesters Makelaars is trouwens een VBO makelaar gevestigd in Den Haag.

De aankoopmakelaar is in staat om zichzelf terug te verdienen, als het een scherpe onderhandelaar is. Maak geen gebruik van een abonnementsvorm. Tegen alle kosten moet een geleverde prestatie tegenover staan. Het is dus verstandig om alleen te betalen voor geleverde diensten. Daarnaast is het ook slim om achteraf te betalen, als u precies in kaart hebt, wat de aankoopmakelaar voor u gedaan heeft.

Communicatie met de aankoopmakelaar

Zorg voor een ‘hotline’ tussen de makelaar en u. Snelheid kan in het aankooptraject van groot belang zijn. Blijf dus continu in contact met uw aankoopmakelaar. Zorg er bijvoorbeeld voor, dat u met hem kunt what’s appen. Koopt u een woning met een partner? Meesters Makelaars maakt dan altijd een speciaal appgroepje aan, opdat iedereen tegelijkertijd kan worden geüpdatet over urgente ontwikkelingen in het aankoopproces van uw droomwoning. 

Is de aankoopmakelaar de beste makelaar voor u?

Hoe veel aandacht u ook besteedt aan het kiezen van een aankoopmakelaar, gedurende het aankoopproces weet u of u een goede aankoopmakelaar te pakken hebt. Het kan natuurlijk altijd voorkomen, dat het niet goed gaat tussen de aankoopmakelaar en u. Bespreek vooraf of hij kosten in rekening brengt, als de opdracht voor de aankoop van woning wordt stilgelegd.

Stappenplan voor een huis verkopen in Den Haag en vervolgens een nieuwe woning kopen

 • Huis verkopen met een verkoopmakelaar – ja of nee?
 • Beste makelaar in Den Haag vinden: kosten, courtage en provisie, duidelijke afspraken en snelle communicatie
 • Woningpresentatie: foto’s en video’s, 3D makelaar: Schitterende woningpresentatie voor verkoop
 • Maximale zichtbaarheid: Funda, Jaap, Website, Sociale media
 • Bezichtigen: bieden en onderhandelen bod uiteindelijk accepteren
 • Bedenktijd, clausules, ontbindende voorwaarden en (onder voorbehoud van) financiering
 • Finale inspectie, sleuteloverdracht: uw huis is verkocht, champagne!
 • Tijd voor een nieuwe woning: schakel een aankoopmakelaar in voor een nieuwe huis in appartement in Den Haag of gaan voor nieuwbouw in Den Haag.

Is een verkoopmakelaar inhuren in Den Haag verstandig?

Iedereen is vrij om te kiezen of u een verkoopmakelaar in de hand neemt om uw eigen woning te verkopen of niet. U zou daar veel geld mee kunnen besparen, dat u bijvoorbeeld in een nieuwe inrichting van uw huis kunt stoppen.

Uw moet echter wel beseffen, dat zelf verkopen veel tijd kost. Als particulier moet u namelijk de diverse taken van de verkoopmakelaar overnemen. Er moeten bijvoorbeeld foto’s en video’s gemaakt worden. Zorg voor een hoge kwaliteit. Heeft u geen geschikte apparatuur, laat het dan toch aan een makelaar over. U kunt de waarde van uw huis of appartement zelfstandig bepalen met de prijzen van vergelijkbare woningen als richtlijn. U kunt de promotie op sociale media zelfstandig doen. Ook het bezichtigen en onderhandelen moet u dan zelf op u nemen. Is er eenmaal een akkoord, dan volgt er nog een berg papierwerk zoals de koopakte of koopovereenkomst. Zoals u ziet is een huis verkopen veel werk en de makelaar kan u hierbij veel van de eerder genoemde taken uit uw handen nemen. Het is aan u, om goed te bepalen of de mogelijke opbrengst van de verkoop van uw woning niet een stuk hoger uitvalt, wanneer u begeleidt wordt door een goede makelaar.

Kenmerken van een professionele verkoop makelaar

De makelaar heeft veel kennis van de woningmarkt in zijn of haar vestigingsplaats. Hij zou u zowel iets kunnen vertellen over de geschiedenis van uw mogelijke nieuwe woning als wel van de toekomst. (bestemmingsplannen voor de straat of de wijk). Een professionele verkoopmakelaar verkoopt uw huis of appartement  snel en tegen de best mogelijke prijs onder de beste voorwaarden. Ondanks dat het beroep van makelaar een vrij beroep is, moet u als lid van een branchevereniging zoals de VBO of de NVM voldoen aan de nodige kwaliteitseisen. Een verkoopmakelaar moet daarom permanent de nodige educatie volgen. Zoals in veel beroepen is ook bij het beroep van makelaar ervaring een belangrijk goed. Veel ervaring is natuurlijk positief als uw makelaar voor u gaat onderhandelen. De ervaring hierin zorgt ervoor, dat een verkoopmakelaar goed kan inschatten, snel kan schakelen en antwoorden kan geven op allerlei vragen.

Woningprijs

De beste makelaar in Den Haag moet om tot een correcte en snelle verkoop en tot een uitstekende verkoopprijs komen door:

 • Wijd verspreid netwerk: Netwerken is zowel online als offline belangrijk voor een goede makelaar. Hij of zij kan zijn netwerk inzetten om op die wijze uw te verkopen woning te promoten.
 • Funda of Jaap of Pararius: een makelaar, die zijn vak verstaat, geeft u toegang tot Funda. Deze websites hebben vaak meerdere handige tools om uw woning groots onder de aandacht te brengen.
 • Een goede vraagprijs bepalen: De makelaar kan beter dan de gemiddelde woningeigenaar bepalen hoeveel uw huis waard is. Met een precies goede verkoopprijs van uw eigen woning trekt u mogelijke kopers over de lijn. De beste makelaar zal voor een reële vraagprijs gaan. Dit houdt in, dat hij objectief en zonder emotie naar uw woning kijkt. Daarbij houdt hij of zij ook rekening met vergelijkbare prijzen en vraag naar uw type huis in de markt.
 • Waardevolle bezichtigingen: een verkoopmakelaar kan mogelijke kopers vaak meer vertellen over uw woning dan jijzelf. Hij heeft bijvoorbeeld bouwtechnisch inzicht om daar ook het nodige over te vertellen. Zijn er bijvoorbeeld opties om het huis te verbouwen met bijvoorbeeld een uitbouw? Of zijn er andere handige manieren om na de aankoop extra waarde toe te voegen. Op deze wijze helpt de verkoopmakelaar mensen, die een huis bezichtigen altijd verder. Wat de verkoop van uw woning in Den Haag positief beïnvloedt.
 • Professioneel onderhandelen vergt stalen zenuwen: Het is altijd moeilijk om helder na te denken zodra er geboden wordt op uw woning. De verkoopmakelaar helpt u hiermee en zorgt ervoor, dat emoties niet teveel van invloed zijn op de onderhandelingen. Samengevat zal hij er voor zorgen dat uw woning tegen de voor u beste voorwaarden (lees beste verkoopprijs in combinatie met overige voorwaarden) wordt verkocht.

Samengevat: Hoe vindt u de beste makelaar in Den Haag?

Neem de tips in deze blog om de beste makelaar in Den Haag ter harte. Wij raden altijd aan om een offerte aan te vragen en kennis te maken met meerdere makelaars. Alleen zo vindt u de makelaar, die goed bij u past.

 

OFFERTE AANVRAGEN

 

Andere blogs van Meesters Makelaars

Makelaar in Den Haag

Ramon Meesters is een makelaar in Den Haag. Hij werkt bij Meesters Makelaars. Daar is hij zowel actief als aankoopmakelaar, verkoopmakelaar als onafhankelijk en geregistreerd taxateur. Ramon Meesters kent Den Haag als zijn broekzak. Vooral Den Haag Zuid West kent geen geheimen voor hem. Ramon is veel actief in de volgende wijken: Loosduinen, Houtwijk, Kijkduin, Kraaijestein, Waldeck, Vogelwijk, Vruchtenbuurt, Vroondaal. Hij heeft inmiddels ook al diverse mensen aan hun droomhuis geholpen in Benoordenhout, Bezuidenhout, Scheveningen en Ypenburg.