Wonen in Den Haag

15 september 2021 | makelaar Den Haag | Ramon

Wonen in Den Haag – Internationale stad aan zee

wonen in Den Haag, makelaar Den Haag

Wonen in Den Haag, na het lezen van deze blog zal je dat een prima optie vinden. Den Haag is in Nederland de enige grote stad aan zee. Binnen een half uur zit je vanuit de meeste woonwijken zoals bijvoorbeeld Loosduinen of Nieuw Waldeck op het strand. Maar Den Haag is zoveel meer. Het is een multiculturele stad, waar meer dan 180 culturen samen leven. Daarnaast is het de stad, waar onze regering zit en de ‘stad van vrede en recht’. Den Haag heeft dus een heel eigen internationaal karakter, wat wonen in Den Haag een geheel eigen dimensie geeft.

 

OFFERTE AANVRAGEN

 

Den Haag – sterke en bijzondere pluspunten

Den Haag heeft geen 1 strand, maar het heeft er zelfs 3. Voor een strandwandeling kunt u terecht in Scheveningen en Kijkduin. Scheveningen is meer toeristisch. Terwijl er in Kijkduin veel meer gezinnen met jonge kinderen komen uit Den Haag zelf. Tussen deze bekende stranden ligt ook nog het Noorderstrand.

Scheveningen of Kijkduin

Houdt u van de drukte? Dan is een mooi luxe appartement op Scheveningen misschien iets voor u. Ook is in de omgeving van en in Kijkduin de laatste jaren veel gebouwd en verbouwd. Ook in Kijkduin zijn er tegenwoordig prachtige appartementen te koop. Er is ook een nieuw winkelcentrum gekomen met een ondergrondse parkeergarage.

Makelaar Kijkduin nodig

Het Atlantic Hotel is flink verbouwd en er zijn in Kijkduin nieuwe woningen en appartementen gebouwd. Als aankoopmakelaar vertellen we u er graag meer over.

Den Haag als cultuurstad

Den Haag is een echte cultuurstad met diverse museums zoals bijvoorbeeld: Het Mauritshuis, Gemeente Museum en Beelden aan Zee.

In Den Haag is ook de regering gevestigd. Op dit moment wordt de Tweede Kamer verbouwd, maar normaal gesproken is het zeer interessant om een rondleiding op het Binnenhof te krijgen. Een leuke aanrader voor kinderen is ook het tegenover het Binnenhof gelegen museum ‘De Gevangenispoort’. Wilt u uw kinderen groot brengen met cultuur? Dan zijn daar in Den Haag voldoende mogelijkheden voor. Hebben wij u overtuigd en wilt u met uw kinderen in Den Haag gaan wonen? Neem dan contact op met Meesters Makelaars op tel 070-2114926.

In welke wijk in Den Haag wilt u wonen?

Ypenburg

Dit is een zeer ruim opgezette wijk met veel groenstroken en genoeg plekken voor kinderen om te spelen. De wijk is heerlijk rustig en u ervaart niet, dat u eigenlijk in een grote stad woont. In de wijk Ypenburg staan hele grote eengezinswoningen. In omgeving van Bosweide staan met name grote villa’s. De wijk Ypenburg is zeer goed bereikbaar, omdat de wijk is omsloten door diverse snelwegen. Daarnaast heeft Ypenburg ook nog eens een eigen treinstation.

Woning informatie Ypenburg

In Ypenburg wonen ruim 27.000 mensen. Er zijn op dit moment 9.714 woningen, waarvan er 57% koopwoningen zijn. Ypenburg bestaat uit de volgende buurten:

 • Bosweide
 • De Bras
 • De Kaden, De Venen
 • Morgenweide
 • Singels
 • Waterwijk

In Ypenburg vindt u veel verschillende typen woningen. U kunt in Ypenburg de volgende woning typen vinden:

 • Vrijstaande woningen
 • Eengezinshoekwoning
 • Eengezinstussenwoning
 • Flats
 • Portiekwoningen
 • Twee onder 1 kap woningen
 • Bovenwoningen
 • Benedenwoningen
 • Maisonnettes
 • Nieuwbouw

Voor elke woonwens vinden wij als makelaar in Ypenburg de meest geschikte type woning voor u.

Huis kopen Vogelwijk Den Haag

Ziet u een huis te koop staan in de Vogelwijk in Den Haag? Dan kan Meesters Makelaars u helpen met het ook daadwerkelijk kopen van uw droomhuis in de Vogelwijk. De Vogelwijk is een riante dorpse woonwijk vlak bij de stad, het strand en de duinen. In de Vogelwijk is het daarom prettig wonen met alle voorzieningen bij de hand. U heeft echter wel een stevige portemonnee nodig, want het is een van de duurste wijken in Den Haag. 90% van alle woningen in de Vogelwijk zijn koopwoningen. Houdt u van ruim opgezette woningen uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw? Dan is de Vogelwijk echt iets voor u. In 2019 heeft het CBS in opdracht van de gemeente Den Haag een onderzoek gedaan naar de woonwijken in Den Haag. De Vogelwijk kreeg het hoogste cijfer van Den Haag, namelijk een 8,4.

Vroondaal – Nieuwbouw koopwoningen Den Haag

Den Haag is inmiddels een volle stad aan het worden. Bent u op zoek naar een luxe nieuwbouw woning in Den Haag? Verdiep je dan eens in Vroondaal!  Vroondaal is een  van de nieuwste woonwijken in Den Haag. In Vroondaal staan luxe koop woningen, zeer mooie echte Haagse herenhuizen en vrijstaande villa’s, die onder architectuur gebouwd zijn.

De wijk Vroondaal

Vroondaal is gelegen in een prachtige zeer groene omgeving met diverse mogelijkheden voor sport, ontspanning en outdoor activiteiten. Er zijn diverse kleine en grote winkelcentra in de buurt en binnen 15 minuten kan uw kind naar school toe fietsen. Daarnaast is Landgoed Ockenburgh vlakbij om een mooie (dagelijkse) wandeling te maken. Ook de Uithof is vlakbij, als u toevallig van schaatsen houdt. Meesters Makelaars vertelt u graag meer over de prachtig gelegen woonwijk Vroondaal.

Makelaar Bezuidenhout

Wilt u een huis kopen of verkopen in Bezuidenhout? Meesters Makelaars uit Den Haag helpt u graag. Bezuidenhout is een prachtig gelegen wijk centraal gelegen in Den Haag. Bezuidenhout is dichtbevolkt. Er wonen namelijk 17000 mensen waarvan 3000 expats. U vindt er veel typische Haagse portiekwoningen en flats. Via het Centraal station steekt u zo over naar de binnenstad van Den Haag. Het Haagse Bos is ook een aanrader, als u even wilt ontsnappen aan de drukte. De dagelijkse boodschappen in Bezuidenhout kunt u in de Theresiastraat doen.  Bezuidenhout is dichtbebouwd en bestaat uit een combinatie van Haagse portiek-woningen en flats. Centraal in de wijk zijn er verder ook eengezinswoningen. De wijk zelf heeft niet zoveel groenvoorzieningen. Hoewel u wel heerlijk kunt wandelen in het Haagse Bos. Bezuidenhout is kijkend naar de gemiddelde WOZ-waarde een van de duurdere wijken in Den Haag.

Koopwoningen in Bezuidenhout

In Bezuidenhout staan bijna 10.000 woningen, waarvan ongeveer 45% koopwoningen zijn. In ruim 87% gaat het om appartementen. Wilt u een appartement kopen in Den Haag? Dan is Bezuidenhout misschien wel de geschikte plek voor u. Meesters Makelaars helpt u graag verder.

Wonen in Benoordenhout

Benoordenhout is een luxe groene woonwijk vlakbij de binnenstad. Er wonen bijna 14.000 mensen. Er staan een kleine 7.500 woningen, waarvan 66% van de woningen koopwoningen zijn. Gekeken naar de gemiddelde WOZ waarde staat Benoordenhout in de top 15 van duurste wijken in Nederland. In Benoordenhout vindt u veel groenvoorzieningen en recreatiegebieden op loopafstand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan landgoederen of grote natuurgebieden zoals:

 1. Oosterbeek
 2. Clingendael
 3. Het Haagse Bos
 4. Arensdorp
 5. Oostduin

De meest huizen zijn in de jaren 30 gebouwd. Dit zijn vaak huizen van hoge kwaliteit in een populaire architectuur stijl.

Makelaar Benoordenhout

Als makelaar kunnen wij u over de vele pluspunten van de wijk Benoordenhout vertellen. De ligging van Benoordenhout is zeer goed. U bent echt supersnel op de snelweg richting  Utrecht, Rotterdam of Amsterdam. Binnen 10 minuten staat u op het strand van Scheveningen. Het is echt zo! De wijk Benoordenhout heeft de voordelen van een grote stad, het ligt dicht bij de zee en forenzen is een makkie vanuit Benoordenhout!

Huis kopen of woning verkopen in Den Haag

Meesters Makelaars is een makelaar uit Den Haag, die in alle wijken van Den Haag al eens een huis of appartement heeft verkocht of aangekocht. Wij zijn dus als aankoopmakelaar en verkoopmakelaar beschikbaar in de andere wijken, die niet genoemd zijn in de blog. Bel met Ramon Meesters via tel 070-2114926 voor meer informatie.

 

OFFERTE AANVRAGEN

 

Andere blogs van Meesters Makelaars Den Haag

Makelaar in Den Haag

Ramon Meesters is een makelaar in Den Haag. Hij werkt bij Meesters Makelaars. Daar is hij zowel actief als aankoopmakelaar, verkoopmakelaar als onafhankelijk en geregistreerd taxateur. Ramon Meesters kent Den Haag als zijn broekzak. Vooral Den Haag Zuid West kent geen geheimen voor hem. Ramon is veel actief in de volgende wijken: Loosduinen, Houtwijk, Kijkduin, Kraaijestein, Waldeck, Vogelwijk, Vruchtenbuurt, Vroondaal. Hij heeft inmiddels ook al diverse mensen aan hun droomhuis geholpen in Benoordenhout, Bezuidenhout, Scheveningen en Ypenburg.