Huis kopen Houtwijk Den Haag

21 januari 2023 | Makelaar tips | Ramon

Huis kopen Houtwijk

Een huis kopen in Houtwijk, stadsdeel Loosduinen in Den Haag biedt vele voordelen. Wil je weten welke? Lees dan snel verder. Ramon Meesters van Meesters Makelaars zelf ook wonend in deze wijk in Den Haag vertelt er het een en ander over.

Wonen in Houtwijk Den Haag

Het is leuk wonen in de wijk Houtwijk in Den Haag. Daarvoor zijn er diverse mogelijkheden beschikbaar, afhankelijk van uw voorkeuren en budget. Houtwijk is een groene wijk in het stadsdeel Loosduinen, ten westen van het centrum van Den Haag.

Woning kopen Den Haag

In Houtwijk zijn er diverse soorten woningen beschikbaar. Er staan rijtjeshuizen, appartementen en vrijstaande huizen in deze wijk. De prijzen variëren afhankelijk van de grootte, locatie en staat van de woning. Over het algemeen zijn de huizen in Houtwijk betaalbaarder dan die in sommige andere wijken van Den Haag.

Huis kopen in Den Haag

Als u op zoek bent naar huurwoningen in Houtwijk, zoek dan op websites zoals Pararius, Funda of Kamernet. Als u liever een huis wilt kopen, kunt u ook zoeken op Funda of bijvoorbeeld een makelaar in de buurt benaderen.

Houd er rekening mee, dat de vraag naar huizen in Houtwijk hoog kan zijn. Daarom kan het kan wat tijd kosten om een geschikte woning te vinden. Zorg ervoor, dat u goed onderzoek doet naar de wijk en de buurt voordat u een beslissing neemt, om er zeker van te zijn, dat het een geschikte plek is voor uw situatie.

Waarom het prettig wonen is in Houtwijk?

In Houtwijk heb je het beste van twee werelden. Je profiteert van alle faciliteiten van een grote stad, terwijl je ook in 15 minuten in de natuur rondloopt of aan het strand ligt. Houtwijk valt onder het stadsdeel Loosduinen en ligt in Den Haag Zuid West. De ligging van de wijk is dus ideaal. Omdat het aan de rand van Den Haag ligt, ben je zo Den Haag uit. Tevens ben je met het OV ook nog eens binnen 20 minuten in de binnenstad van Den Haag. Tot slot fiets je ook in 15 minuten naar het strand. Heb je een hond? Dan kun je prettig wandelen in Madesteijn, Ockenburg of gewoon in het grote park Bokkefort.

Openbare voorzieningen Houtwijk

Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht op de Hildekroplaan. Je kunt daar kiezen tussen 3 grote supermarkten. Het openbaarvervoer in en rond de wijk is goed. Je kunt naar tram 2 lopen en de tram pakken naar de binnenstad. Of je pakt bus  14 of 23 naar het Scheveningse strand. Terwijl bus 26 je naar de badplaats Kijkduin brengt. In Houtwijk zijn er veel eengezinswoningen voor gezinnen met kinderen. Het aantal scholen in de wijk is om die reden dan ook ruim voldoende. Houd je van rustig wonen? Dan is de wijk Houtwijk in Den Haag misschien iets voor jou.

Huis kopen Houtwijk Den Haag

In 2022 wonen er 12750 mensen in Houtwijk. Zij wonen op 5640 adressen. 55% van de woningen zijn koopwoningen waarvan 47% van de woningen eengezinswoningen zijn. 95% van de woningen is voor 2000 gebouwd. In de wijk Houtwijk kost de gemiddelde woning ongeveer tussen de 300.000 en 450.000 Euro. Deze woningen staan vaak rond woonerven waar niet harder dan 20 a 30 km per uur mag worden gereden. Kinderen kunnen dus relatief veilig buitenspelen. De woningen zijn met name in de jaren 80 gebouwd. Ze zijn ruim opgezet met tuin en hebben vaak een woonoppervlakte van ongeveer 140 vierkante meter. De wijk Houtwijk ligt tussen de Oude Haagweg en de Escamp Laan. Aan de ene kant van de Escamp Laan ligt Bokkefort met straten in de doktersbuurt zoals de Dr. J. Presserstraat, Dr. H.J. van Gelderlaan en de Dr. A. Brediusstraat. Aan de overkant van de Escamplaan ligt het Lange Hout als park met de architectenbuurt daarom heen.

Tips van Ramon

Meesters Makelaars

Ramon Meesters van Meesters Makelaars woont zelf al jaren met veel plezier in deze wijk. Hij kent deze week daarom op zijn duimpje. Tevens is hij voorzitter van het wijkberaad in Houtwijk en Loosduinen. Hij weet dus goed wat er speelt in deze twee wijken. Daardoor is hij vaak als een van de eerste op de hoogte als de gemeente plannen heeft voor dit gebied. In de loop der jaren heeft Ramon ook een groot netwerk opgebouwd. Hij weet daardoor vaak als een van de eerste welke woningen er op de markt komen. Deze kennis gebruikt hij natuurlijk om zijn klanten de beste huizen voor te dragen. Heeft u een huis op het oog in Houtwijk? Neem dan contact op met Ramon Meesters van Meesters Makelaardij.

Ook in Loosduinen, Kijkduin, Waldeck en Vroondaal heeft u met Ramon Meesters een goede makelaar uitgekozen.