14. tips om uw huis te verkopen

6 september 2021 | Makelaar tips | Ramon

Jouw huis verkopen in Den Haag – 14 tips

huis verkopen tips

Ben je van plan om binnenkort jouw huis of appartement in Den Haag te verkopen? Dan is het belangrijk om stil te staan bij de sterke punten van jouw woning. Komen deze sterke punten op dit moment tot zijn recht? Of moet je wat zaken oppakken om jouw woning sneller te verkopen? Hier volgen de nodige tips om jouw woning in Den Haag verkoop klaar te maken.

 

OFFERTE AANVRAGEN

 

1. Wacht het juiste moment af

Timing is alles! Bereid de verkoop van jouw woning goed voor. In de maand december worden er bijvoorbeeld relatief weinig woningen verkocht vanwege de feestdagen. Ook als er al drie andere woningen te koop staan bij jouw in de straat, is het verstandig om nog even te wachten.

De meest populaire verkoop periodes om jouw woning te verkopen in Den Haag zijn februari/maart en mei/juni. Er is dan veel zonlicht en de tuin ziet er dan ook vaak op zijn mooist uit. De mensen moeten een goed gevoel krijgen bij jouw woning.

2. Herstel de kleine gebreken in jouw woning

De eerste indruk is alles! Als er achterstallig onderhoud is, doe daar dan wat aan. Geef kozijnen een lik verf of repareer een scheurtje in de muur.

4. Je huis opruimen en de tuin aan kant

Een inkoppertje misschien, maar o zo belangrijk. Een opgeruimd huis straalt rust en ruimte uit. Het is prettig toeven in een opgeruimd huis. Haal overbodige meubels weg. Dit maakt het huis nog een stuk ruimer op het eerste gezicht. Vaak zijn mensen blij als ze een tuin krijgen, waarin ze kunnen vertoeven als het mooi weer is. Maak je tuin daarom aan kant en ruim op om de beschikbare ruimte goed te laten zien.

5. Opbergruimte goed laten zien

Een huis heeft voldoende opbergruimte nodig. Heb je dat in voldoende mate? Toon dat dan! Zijn deze ruimtes vol met spullen? Haal deze dan leeg en berg deze spullen zo lang ergens anders op.

6. Creëer extra sfeer in huis

Sfeer is ontzettend belangrijk. Kijk naar de woningprogramma’s op tv en volg de tips op om jouw woning in Den Haag snel te verkopen. Dat kan met kaarsen en bijvoorbeeld mooie kussens op de bank. Leg in de badkamer frisse witte handdoeken neer en laat het lekker ruiken. Een frisse geur doet veel met de mens. Zet lekkere badschuim neer en haal de tandenborstels uit het zicht. Zet een bos verse bloemen op tafel.

7. Geur

Zoals eerder gezegd, is geur van invloed op de mens. Dweil daarom een dag van te voren om een muffe geur te voorkomen. Laat het niet te sterk naar schoonmaakmiddelen ruiken. Anders denkt men straks nog, dat je wat te verbergen hebt.

8. Houd rekening met omgevingsgeluiden

Het is aan te bevelen om de ramen dicht te houden als je aan een drukke straat woont. Dan blijven omgevingsgeluiden zoveel mogelijk op de achtergrond. Zet voor de bezichtiging wel de ramen open, zodat de woning goed gelucht is als de kijkers komen. Woon je vlak bij een park? Zet dan de ramen open. Het gefluit van de vogels doet wonderen.

9. Maak Instagram waardige foto’s

Een eerste indruk is super belangrijk. Zorg er daarom voor, dat de eerste foto die de kandidaat koper ziet, direct raak is. Dat bepaalt voor een groot gedeelte of er een bezichtiging aankomt. Maak daarom de foto´s van jouw woning op een zonnige dag. Licht is alles om jouw woning goed vast te leggen.

10. 3D makelaars

Meesters Makelaars kan met behulp van de nieuwste hightech- en innovatieve manieren jouw woning sensationeel en professioneel presenteren. In eigen beheer biedt Meesters Makelaars haar klanten de allernieuwste manier van online bezichtiging van woningen aan namelijk: Mattersport. Met deze technologische revolutie kun je woningen bezichtigen alsof je in de woning zelf rondloopt. In feite kan je online met 3D de woning al perfect presenteren voor de mensen, die interesse hebben in jouw woning in Den Haag.

11. Deel het verhaal van jouw woning

In een woning wordt geleefd. Daarnaast heeft jouw woning een eigen geschiedenis. Deze geschiedenis is altijd leuk om te vertellen. Jouw huis is niet alleen maar een hoop stenen met een dak erop. Een huis heeft namelijk ook een ziel en als je dat mooi kunt beschrijven, dan is dat zeker van toegevoegde waarde. Vaak zit het in de kleine dingen en leuke anekdotes kunnen net het verschil maken.

12. Fris je muren op

In veel huizen zie je tegenwoordig een muur in een andere kleur zoals rood, bruin, zwart of groen. Dat zijn vaak kleuren die niet iedereen mooi vindt. Het is aan te bevelen om deze muur ook wit te maken. Dit is een kleine investering voor een frissere ruime uitstraling in je woonkamer of slaapkamer.

13. Buren die buren kiezen

Tegenwoordig zijn er buurt of straat WhatsApp-groepen. Informeer je buurt als eerste, dat je van plan bent je huis te verkopen. De huidige bewoners zijn vaak goede ambassadeurs van een bepaalde straat of wijk. Ze lichten bijvoorbeeld familie of vrienden in, dat er een huis te koop staat.

14. Een definitief energielabel aanvragen

Het is tegenwoordig een verplichting om een definitief energielabel aan te vragen bij de verkoop van je huis. Zorg ervoor, dat je dit op tijd aanvraagt. Heb je bij verkoop geen energielabel, dan riskeer je een boete.

Met deze 14 tips om jouw huis te verkopen, kom je al een heel eind. Als je met ons in zee wilt gaan, dan volgen er nog veel meer. Dit is natuurlijk afhankelijk van de woning en de omgeving.

Maak kennis met Ramon Meesters, makelaar in Den Haag.

 

OFFERTE AANVRAGEN

 

Andere blogs van Meesters Makelaars

Makelaar in Den Haag

Ramon Meesters is een makelaar in Den Haag. Hij werkt bij Meesters Makelaars. Daar is hij zowel actief als aankoopmakelaar, verkoopmakelaar als onafhankelijk en geregistreerd taxateur. Ramon Meesters kent Den Haag als zijn broekzak. Vooral Den Haag Zuid West kent geen geheimen voor hem. Ramon is veel actief in de volgende wijken: Loosduinen, Houtwijk, Kijkduin, Kraaijestein, Waldeck, Vogelwijk, Vruchtenbuurt, Vroondaal. Hij heeft inmiddels ook al diverse mensen aan hun droomhuis geholpen in Benoordenhout, Bezuidenhout, Scheveningen en Ypenburg.