11. tips om uw huis te verkopen

6 september 2021 | Tips | Ramon

Huis verkopen tips

huis verkopen tips

Bent u van plan om binnen een bepaalde termijn uw huis of uw appartement te gaan verkopen? Dan is het belangrijk om stil te staan bij de sterke punten van uw woning. Komen deze sterke punten op dit moment tot zijn recht? Of moet u wat zaken gaan oppakken om uw woning sneller te gaan verkopen? Hier volgen de nodige tips om uw woning verkoop klaar te maken.

1. Wacht het juiste moment af

Timing is alles! Bereid de verkoop van uw woning goed voor. In de maand december worden er bijvoorbeeld relatief weinig woningen verkocht vanwege de feestdagen. Ook als er al drie andere woningen te koop staan bij jouw in de straat, is het verstandig om nog even te wachten.

De meest populaire verkoop periodes om uw woning te verkopen in Den Haag is februari/maart en mei/juni. Er is dan veel zonlicht en uw tuin ziet er dan ook vaak op zijn mooist uit. De mensen moeten een goed gevoel krijgen bij uw woning.

2. Herstel de kleine gebreken in uw woning

De eerste indruk is alles! Als er achterstallig onderhoud is, doe daar dan wat aan. Geef kozijnen een lik verf of repareer een scheurtje in de muur.

4. Je huis opruimen en de tuin aan kant

Een inkoppertje misschien, maar o zo belangrijk. Een opgeruimd huis straalt rust en ruimte op. Het is prettig toeven in een opgeruimd huis. Haal overbodige meubels weg. Dit maakt het huis nog een stuk ruimer op het eerste gezicht. Vaak zijn mensen blij als ze een tuin krijgen, waarin ze kunnen vertoeven als het mooi weer is. Maak je tuin daarom aan kant en ruim op om de beschikbare ruimte goed te laten zien.

5. Opbergruimte goed laten zien

Een huis heeft voldoende opbergruimte nodig. Heb je dat in voldoende mate? Toon dat dan! Zijn deze ruimtes vol met spullen? Haal deze dan leeg en berg deze spullen zo lang ergens anders op.

6. Creëer extra sfeer in huis

Sfeer is o zo belangrijk. Kijk naar de woningprogramma’s op tv en volg de tips op om uw woning snel te verkopen. Dat kan met kaarsen en bijvoorbeeld mooie kussens op de bank. Leg in de badkamer frisse witte handdoeken neer en laat het lekker ruiken. Een frisse geur doet veel met de mens. Zet lekkere badschuim neer en haal de tandenborstels uit het zicht.

7. Geur

Zoals eerder gezegd, is geur van invloed op de mens. Dweil daarom een dag van te voren om een muffe geur te voorkomen. Laat het niet te sterk naar schoonmaakmiddelen ruiken. Anders denkt men straks nog, dat u wat te verbergen heeft.

8. Houd rekening met omgevingsgeluiden

Het is aan te bevelen om de ramen dicht te houden als u aan een drukke straat woont. Dan blijven omgevingsgeluiden zoveel mogelijk op de achtergrond. Zet voor de bezichtiging wel de ramen open, zodat de woning goed gelucht is als de kijkers komen.

Is uw woning gelegen aan een drukke straat of langs het tramspoor? Zorg er dan voor dat deze geluiden zoveel mogelijk op de achtergrond blijven door ramen en deuren gesloten te houden tijdens de bezichtiging. U kunt wel voor de bezichtiging de ramen openzetten zodat de woning lekker door gelucht is als de kijkers komen. Woont u vlak bij een park? Zet dan de ramen open. Het gefluit van de vogels doet wonderen.

9. Maak Instagram waardige foto’s

Een eerste indruk is super belangrijk. Zorg daarom er voor, dat de eerste foto die de kandidaat koper ziet, direct raak is. Dat bepaalt voor een groot gedeelte of  er een bezichtiging aankomt. Maak daarom de foto´s van uw woning op een zonnige dag. Licht is alles om uw woning goed vast te leggen.

10. 3D makelaars

Meesters Makelaars kan met behulp van de nieuwste hightech en innovatieve manieren uw woning sensationeel en professioneel presenteren. In eigen beheer biedt Meesters Makelaars haar klanten de allernieuwste manier van online bezichtiging van woningen aan namelijk: Mattersport. Met deze technologische revolutie kunt u woningen bezichtigen alsof u in de woning zelf rondloopt. In feite kunt u online met 3D de woning al perfect presenteren voor de mensen die interesse hebben in uw woning.

11. Deel het verhaal van uw woning

In uw woning wordt geleefd. Daarnaast heeft u woning een eigen geschiedenis, die altijd leuk is om te vertellen. Uw huis is niet alleen maar een hoop stenen met een dak erop. Een huis heeft namelijk ook een ziel en als je dat mooi kunt beschrijven, dan is dat zeker van toegevoegde waarde. Vaak zit in het kleine dingen en leuke anekdotes kunnen net het verschil maken.

Met deze 11 tips om uw huis te verkopen, komt u al een heel eind. Als u met ons in zee wilt gaan, dan volgen er nog veel meer. Dit is natuurlijk afhankelijk van de woning en de omgeving.

Maak kennis met Ramon Meesters, makelaar in Den Haag