VBO makelaar Den Haag inhuren

6 september 2021 | Makelaar tips | Ramon

Meesters Makelaars – VBO makelaar Den Haag

vbo makelaar Den Haag

VBO makelaar

Meesters Makelaars uit Den Haag is een VBO makelaar. Maar wat is een VBO makelaar nu precies? Wat zijn de voordelen om een VBO makelaar in te schakelen om een woning te kopen of te verkopen in Den Haag? In deze blog vind je een antwoord op al jouw vragen over de VBO.

 

OFFERTE AANVRAGEN

 

VBO – Branchevereniging

De VBO is een branchevereniging, die de belangen behartigt van zowel makelaars als taxateurs. VBO staat voor vereniging bemiddeling onroerende zaken. Bij de VBO zijn ongeveer 1100 makelaars aangesloten. De grotere broer de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) heeft ongeveer 4400 leden.

Wat zijn de voordelen van de VBO?

De VBO is bijzonder klantvriendelijk. Heb je als klant een klacht over een makelaar? Dan kan je naar een onafhankelijke klachtencommissie stappen en ze het geschil voorleggen.

Kwaliteitsmerk

De VBO is een erkend keurmerk. Door lid te zijn van de VBO weet jouw potentiële klant, dat je als makelaar of taxateur voldoet aan de kwaliteitseisen van de VBO. Uit onderzoek blijkt dat ruim 60% meer vertrouwen heeft in een makelaar, als deze makelaar is aangesloten bij een branchevereniging zoals de VBO. De VBO makelaar houdt zich aan de beroeps- en gedragscode en handelt altijd in jouw belang.

Alle makelaars en taxateurs van de VBO zijn gecertificeerd en vakbekwaam. Hun vakkennis wordt permanent getoetst. Een gecertificeerd VBO-lid staat ingeschreven in het kwaliteitsregister SCVM. Dit kwaliteitsregister stelt veelomvattende eisen aan een inschrijving. Daarnaast staan de VBO taxateurs ook geregistreerd in het NRVT register. Op bemiddeling en taxatie ziet men toe door een onafhankelijk tucht college. Leden zijn via de VBO ook nog eens aangesloten bij de Stichting Geschillencommissie. VBO leden zijn daarnaast verplicht om zich te verzekeren tegen schade door beroepsfouten. Dit is zowel van belang voor de klant als voor de makelaar.

Kwaliteitswaarborging VBO

De VBO staat voor een hoge kwaliteit, goede service en een uitstekende dienstverlening. Door middel van inschrijving in een kwaliteitsregister, certificering en een nauwe samenwerking met validatie instituten zoals Waarborgfonds Eigen Woningen of het NWWI wordt de kwaliteit van de VBO geborgd.

Een makelaar die lid is van de VBO is een waarborg voor de klant

Een branchevereniging waarborgt dus de kwaliteit van de makelaar en of taxateur. Tegenwoordig is het beroep van makelaar een vrij beroep. Dat betekent, dat iedereen zich makelaar kan noemen. Lid zijn van een branchevereniging is daarom belangrijker dan ooit. Elk jaar wordt er van de makelaar verwacht, dat deze opleidingen en cursussen volgt om zijn of haar kennis op peil te houden.

Totaal advies

Als VBO makelaar geven wij graag een totaal advies op het gebied van wonen. Wij hebben bij de VBO de beschikking over een database met historische en actuele woninginformatie. Door deze informatie voorsprong zijn wij in staat om een geschikte verkoopprijs voor jouw woning te bedingen.

Is er verschil tussen de NVM en de VBO?

De verschillen tussen een VBO makelaar en een NVM makelaar zijn niet eens zo groot. Ze zijn lid en maken gebruik van dezelfde kwaliteitsregisters.

Funda

De woningwebsite Funda is eigendom van de NVM. Dit heeft als gevolg, dat de leden van de VBO meer kosten krijgen doorberekend voor de diensten van Funda. De ervaring leert, dat deze kosten bijna nooit worden doorberekend aan de klant. In het verleden zijn er zelfs rechtszaken geweest, omdat de VBO vond dat de NVM misbruik maakte van de sterke machtspositie die de NVM met Funda heeft. Dit is echter in hoger beroep afgewezen.

Voordelen VBO makelaar op een rij

Meesters Makelaars, een VBO makelaar uit Den Haag heeft de volgende voordelen vanwege zijn lidmaatschap bij de VBO:

  • Als VBO lid heb je de mogelijkheid om vragen te stellen aan de juridische afdeling van de VBO
  • VBO leden hebben de mogelijkheid om 3 uur per jaar gratis gebruik te maken van de huisadvocaat van de VBO
  • De VBO makelaar beschikt over alle objectdata, die hij of zij nodig heeft om tot een goede waardebepaling te komen. Dit wordt ook wel het ‘historisch bestand’ genoemd
  • Jouw VBO makelaar kan gebruik maken van een woningwaarde calculator
  • Bij het VBO lidmaatschap zit een licentie op het Kolibri CRM software inbegrepen
  • De VBO kijkt ook naar het grotere plaatje en behartigt de belangen van haar leden bij de diverse stakeholders zoals de overheid.
  • Je hebt als lid onbeperkt toegang tot het ledennet en Mijn VBO. Hier staan onder andere up-to-date modelcontracten voor je klaar.

Conclusie VBO Makelaar

De VBO brancheverenging is voorstander van een transparante woningmarkt. Dit is de basis voor een goed functionerende woningmarkt. Daarom is het belangrijk, dat de makelaars sterk verenigd zijn. Centraal vormgegeven belangenbehartiging door brancheverenigingen zoal de VBO en de NVM speelt daarin een grote rol.

Door permanente educatie brengen de brancheverenigingen constant de kennis van de aangesloten makelaars naar een hoger niveau. Dit is noodzakelijk, omdat de woningmarkt vaak onder druk staat en regelmatig verandert. Met de kwaliteitswaarborg van de VBO kan je er op vertrouwen, dat je met een zeer goede makelaar in zee gaat.

Heb je nog vragen over de VBO? Of wil je ons inhuren als aankoopmakelaar of verkoopmakelaar in Den Haag? Dan kan je met ons contact opnemen.

 

OFFERTE AANVRAGEN

 

Andere blogs van Meesters Makelaars

Makelaar in Den Haag

Ramon Meesters is een makelaar in Den Haag. Hij werkt bij Meesters Makelaars. Daar is hij zowel actief als aankoopmakelaar, verkoopmakelaar als onafhankelijk en geregistreerd taxateur. Ramon Meesters kent Den Haag als zijn broekzak. Vooral Den Haag Zuid West kent geen geheimen voor hem. Ramon is veel actief in de volgende wijken: Loosduinen, Houtwijk, Kijkduin, Kraaijestein, Waldeck, Vogelwijk, Vruchtenbuurt, Vroondaal. Hij heeft inmiddels ook al diverse mensen aan hun droomhuis geholpen in Benoordenhout, Bezuidenhout, Scheveningen en Ypenburg.