Huis kopen in Den Haag

9 september 2021 | makelaar Den Haag | Ramon

Waar wil je een huis kopen in Den Haag?

makelaar in Den Haag

 

OFFERTE AANVRAGEN

 

Niets is leuker, dan een huis kopen in Den Haag. Dat komt, omdat Den Haag een hele diverse stad is met allerlei verschillende wijken met elk hun eigen karakter. Den Haag is ook de stad, waar bewoners met meer dan 180 nationaliteiten met elkaar samenwonen. In deze blog geven wij de nodige informatie over de wijken in Den Haag, waarmee je antwoord krijgt op de vraag:

In welke wijk in Den Haag wil ik een huis kopen?

Loosduinen

Loosduinen is een wijk op zich. Aan de rand van Den Haag gelegen, ben je binnen 20 minuten met tram 2 in de binnenstad van Den Haag. Daarnaast ben je met 10 minuten fietsen ook vrij snel op het strand van Kijkduin. Winkelcentrum Loosduinen is centraal gelegen in de wijk. Je kan hier goed de dagelijkse boodschappen doen. De actieve winkeliersvereniging organiseert ook vaak leuke activiteiten op het Loosduinse Hoofdplein. Elke week op woensdag kan je naar de markt. Loosduinen is een dorp in de grote stad.

Unieke kenmerken Loosduinen

  • Loosduinen heeft een oude historische dorp kern met een mooie molen
  • Op de fiets en zelfs lopend ben je vrij snel in de natuur
  • Het strand en de zee is om de hoek
  • In 20 minuten ben je in de binnenstad van Den Haag

In Loosduinen wonen ruim 17000 inwoners waarvan het aantal ouderen boven het landelijk gemiddelde ligt. 47% van de woningen zijn koopwoningen. In Loosduinen is 47% een 1 persoonshuishouden. De waarde van een woning ligt iets onder het landelijk gemiddelde. Een betaalbaar huis kopen in Den Haag kan dus heel goed in Loosduinen.

Houtwijk

Houtwijk ligt voor een groot deel tegen Loosduinen aan. Het is een mooie groene wijk met een veel gebruikt park in het midden, Bokkefort. Er wonen ruim 12000 mensen in de wijk. Het percentage ouderen ligt ook hier wat boven het landelijk gemiddelde. Aan de andere kant wonen er ook veel mensen met jonge kinderen in de wijk. Dit komt zeer waarschijnlijk omdat het percentage woning met tuin aanzienlijk is. Op de Hilde Kroplaan kunt u goed terecht voor uw dagelijkse boodschappen bij maar liefst 3 grote supermarkten. 55% van de woningen in Houtwijk zijn koopwoningen. 95% van de woningen is voor 2000 gebouwd. Gezinnen met kinderen kunnen in Houtwijk, Den Haag een mooi betaalbaar huis kopen.

Kijkduin en Ockenburg

Dit zijn twee prachtige luxe wijken aan de rand van Den Haag. Dat is waarschijnlijk ook de reden, dat er relatief veel ouderen wonen. Ook het percentage huishoudens zonder kinderen is hier relatief hoog. Het is een groene woonwijk met prachtige natuurgebieden zoals Landgoed Ockenburgh. Er staan in deze wijk veel nieuwere grotere woningen zoals twee onder 1 kap woningen. De komende jaren zullen hier nog meer woningen bijkomen. Kijkduin, het Ibiza van het noorden is de laatste jaren grondig verbouwd. Er is meer parkeergelegenheid gekomen en een boulevard en winkelcentrum met vele winkels en eetgelegenheden. Voor de dagelijkse boodschappen moeten de bewoners naar de aangrenzende wijken, bijvoorbeeld naar Winkelcentrum Savornin Lohman Plein.

De WOZ waarde van een woning in deze wijken is hoog. Je kan daarom wel zeggen, dat het een van de duurdere wijken in Den Haag is. Door de verbouwing komen er ongeveer 900 woningen/appartementen vooral in het hogere segment bij. Van de 900 zijn er 35 huurappartementen.

Wat is er speciaal aan Kijkduin en Ockenburgh?

  1. Je loopt zo het strand op. Dit prachtige strand loopt helemaal door naar Scheveningen
  2. De boulevard op Kijkduin is knus en gezellig. Voor wie Scheveningen te druk is, is Kijkduin een mooi alternatief
  3. Het natuurgebied Westduinpark is uniek en ligt op loopafstand voor de bewoners
  4. Landgoed Ockenburgh ligt in een prachtig bos met allure
  5. De zandmotor is een prachtig natuurgebied, waar je goed kunt wandelen met de hond en ‘kite surfen’.

Door een huis te kopen in Kijkduin, Den Haag kom je te wonen in een prachtige omgeving. Elke dag even de zee in of een strandwandeling maken met jouw geliefde, het kan allemaal in Kijkduin en Ockenburgh!

Waldeck

In de wijk Waldeck wonen bijna 17000 mensen. 42% van de woningen zijn koopwoningen. Er zijn veel eenpersoonshuizen en het aantal ouderen ligt ruim boven het landelijk gemiddelde. Waldeck is een rustige groene woonwijk met veel verschillende type woningen, die tussen de jaren 60 en 80 gebouwd zijn. De winkels voor de dagelijkse boodschappen zijn vlakbij. De wijk is centraal gelegen. Je bent namelijk snel bij het strand in Kijkduin of in Ockenburgh.

De huizen in deze wijk zijn zeer betaalbaar. 11% van de woningen zijn particuliere huurwoningen. Starterswoningen en woningen in het midden segment zijn in Waldeck zeer goed beschikbaar. 55% van de beschikbare woningen zijn portiekflats. In Waldeck leven er ten opzichte van het landelijke gemiddelde relatief weinig gezinnen met jonge kinderen. Een huis kopen in Waldeck Den Haag is echt een aanrader, als je op zoek bent naar een betaalbare woning in een centraal gelegen en mooie omgeving.

Kraaijenstein

In Kraaijenstein wonen ruim 5000 inwoners in 2500 woningen. Kraaijenstein ligt tegen Loosduinen aan. Ook hier geldt, dat je zo de natuurgebieden inloopt of op het strand bent. Het is een rustige wijk gelegen aan de rand van Den Haag. Met tram 2 ben je echter binnen 30 minuten in de binnenstad van Den Haag. Kraaijenstein is een wijk met twee gezichten. Aan de rechterkant van de Lozerlaan vind je de jaren 70 wijk met veel eengezinswoningen en portiekwoningen. Aan de andere kant vind je Vroondaal. In Vroondaal vind je vooral grotere, luxere en moderne woningen. Als je sportief bent, heb je vele mogelijkheden. Je kan naar de Uithof om bijzondere sporten uit te voeren zoals klimmen of schaatsen. Je kan echter ook gaan hardlopen in de prachtige natuurgebieden in de omgeving.

Wonen in Kraaijenstein

In Kraaijenstein is 72% van de woningen een portiekflat. 6% bestaat uit villa’s en 11% zijn eengezinswoningen. De gemiddelde WOZ waarde is in Vroondaal een stuk hoger dan het landelijke gemiddelde. Meesters Makelaars kan je goed helpen bij het kopen van een woning in Den Haag. Of dat nu een appartement is of een luxe woning, wij willen mensen helpen met het opbouwen van hun toekomst.

Bohemen

In Bohemen wonen ongeveer 4800 inwoners. 61% van de woningen zijn koopwoningen. In totaal zijn er bijna 2800 woningen in Bohemen. Het aantal oudere inwoners is ver boven het landelijk gemiddelde. Er zijn dan ook veel eenpersoonshuizen in deze wijk. 60% van de woningen zijn koopwoningen en 98% daarvan is voor het jaar 2000 gebouwd. Starterswoningen zijn moeilijk te verkrijgen in Bohemen, maar voor de midden en hogere inkomens is er een gevarieerd aanbod om een woning te kopen. Heb je kinderen van middelbare school leeftijd? Het populaire Dalton College ligt in de wijk Bohemen. Deze wijk is verder een rustige groene wijk waar het prettig wonen is. Wandelen met de hond kan bijvoorbeeld in Park Meer en Bos of in de Bosjes van Pex. Een huis kopen in de wijk Bohemen Meer en Bos is een goede keuze, als je van rust houdt met de openbare voorzieningen binnen handbereik.

Vogelwijk

De Vogelwijk in Den Haag is een van de meest gewilde wijken in Den Haag om te wonen. Het heeft ruim 5000 inwoners en er staan ongeveer 2000 woningen. Bijna 50% daarvan worden bewoond door huishoudens met kinderen. Het is een luxe ruim opgezette woonwijk met veel grote woningen uit de jaren 20 en 30. Westduinpark en de Bosjes van Pex zijn op loopafstand. Er zijn volop mogelijkheden voor kinderopvang in de wijk. Ook is de wijk goed voorzien van basis- en middelbare scholen.

Huis te koop Vogelwijk Den Haag

In de Vogelwijk is ruim 90% van de woningen een koopwoning. De WOZ waarde ligt hoog. Daarom is de Vogelwijk een van de duurste wijken in Den Haag. Al met al met een huis kopen in de Vogelwijk in Den Haag ga je prachtig en comfortabel wonen.

Vruchtenbuurt

Nog zo’n prachtige wijk in Den Haag. In de Vruchtenbuurt wonen bijna 10.000 inwoners in 4.400 woningen. 77% van de woningen zijn koopwoningen. Er wonen veel gezinnen met kinderen en eenpersoonshuishoudingen. De Vruchtenbuurt is een rustige stadse woonwijk uit de jaren 30. Er zijn veel ruime portiekflats en eengezinswoningen in de Vruchtenbuurt. Het is een groene wijk en je kunt gezellig winkelen in de Appelstraat en de Vlierboomstraat. Houd je van zwemmen? Dan is zwembad de Waterthor vlakbij. 78% van de woningen zijn meergezinswoningen en 98% van de woningen is gebouwd voor het jaar 2000. Wil je met kinderen in De Vruchtenbuurt gaan wonen? Dan zijn er voldoende mogelijkheden voor kinderopvang en voor basisscholen.

Conclusie over een huis kopen in Den Haag

Den Haag is een diverse stad met wijken, die allemaal een verschillend karakter hebben. Dat maakt het leuk maar misschien ook wel lastig om te kiezen in welke wijk je een woning wilt kopen.

Meesters Makelaars – uw Haagse makelaar

Ramon Meesters van Meesters Makelaars is een zeer ervaren makelaar en een echte Hagenees. Hij kan jou allerlei details over de wijken in Den Haag vertellen. Bel hem eens op 070-2114926 en laat je adviseren over in welke wijk in Den Haag jij een huis zou willen kopen.

 

OFFERTE AANVRAGEN

 

Andere blogs van Meesters Makelaars

Makelaar in Den Haag

Ramon Meesters is een makelaar in Den Haag. Hij werkt bij Meesters Makelaars. Daar is hij zowel actief als aankoopmakelaar, verkoopmakelaar als onafhankelijk en geregistreerd taxateur. Ramon Meesters kent Den Haag als zijn broekzak. Vooral Den Haag Zuid West kent geen geheimen voor hem. Ramon is veel actief in de volgende wijken: Loosduinen, Houtwijk, Kijkduin, Kraaijestein, Waldeck, Vogelwijk, Vruchtenbuurt, Vroondaal. Hij heeft inmiddels ook al diverse mensen aan hun droomhuis geholpen in Benoordenhout, Bezuidenhout, Scheveningen en Ypenburg.