Wat is mijn huis waard? – taxatie

13 september 2021 | Makelaar tips | Ramon

Hoe gaat de taxatie van een huis in zijn werk?

taxatie huis, makelaar Den Haag, wat is mijn huis waard?

Ben je bezig met kopen van een huis of een appartement? Dan is het op een gegeven moment tijd voor de taxatie van jouw toekomstige huis. De bank wil namelijk zeker weten of de hoogte van de hypotheek overeenkomt met de waarde van het huis. Een bank wil namelijk geen onnodige risico’s lopen. Een potentiële huizenkoper wil daarom altijd antwoord op de vraag: “Wat is mijn huis waard?

 

OFFERTE AANVRAGEN

Waarom een taxatierapport nodig?

Het taxatierapport heeft meerdere doelen. Het is voor zowel de consument als voor de financier een instrument van belang voor risicobeheersing. Een grondige onderbouwing van de getaxeerde waarde van een woning of huis is voor alle betrokkenen belangrijk. De consument wil natuurlijk niet teveel betalen. En de financier wil niet meer hypotheek verstrekken, dan nodig is.

Meesters makelaars – erkend taxateur

Voor een taxatie rapport van jouw toekomstige huis kan je natuurlijk aankloppen bij Meesters Makelaars in Den Haag. Meesters Makelaars maakt altijd gebruik van gevalideerde taxatierapporten via het Nederlands Woning, Waarde Instituut (hierna NWWI genoemd)

Dit NWWI keurt rapporten van woning taxaties van de taxateurs, die zijn aangesloten bij het NWWI. Je zou dit kunnen zien als een soort van keurmerk. Elke taxatie van een huis moet uniform en volgens vaste vooraf opgestelde regels worden vastgesteld. Een betrouwbare taxatie geeft inzichten en transparantie in de manier waarop de waarde van een huis of appartement is vastgesteld. Het keurmerk bewijst inmiddels zijn waarde. Er zijn ruim 4600 geregistreerde taxateurs bij het NWWI aangesloten.

Taxatie van uw toekomstige woning door een expert

Elke bij het NWWI aangesloten makelaar of taxateur heeft hiervoor een aparte opleiding gedaan. Daarnaast houden zij hun kennis op een hoog niveau, doordat een taxateur van het NWWI permanente educatie moet ondergaan. Dankzij onze kennis van de markt in alle diverse wijken van Den Haag, komen wij uiteindelijk tot een goed oordeel, wat betreft de actuele waarde van het getaxeerde huis of appartement.

Taxatie opdracht voor Meesters Makelaars

Er zijn verschillende redenen te bedenken voor de taxatie van een huis zoals bijvoorbeeld:
 1. Aankoop nieuw appartement of nieuwe woning. Het taxatierapport heb je nodig voor het verkrijgen van een hypotheek. Een door het NWWI gevalideerde taxatie is zelfs een vereiste voor het krijgen van een hypotheek voor jouw toekomstige woning..
 2. Overbruggingsfinanciering. Er is vaak een tijdsoverlap, dat je in het bezit bent van 2 huizen. Het gevalideerde taxatierapport helpt je dan verder bij het verkrijgen van een extra financiering voor deze periode.
 3. Huidige woning taxeren bij het doen van aanpassingen aan jouw actuele hypotheek. Eens in de zoveel tijd is het slim om eens te kijken of het handig is om je hypotheek over te sluiten. Het zou zomaar kunnen, dat je jouw woning met lagere rentelasten kunt financieren. Met een taxatierapport van Meesters Makelaars uit Den Haag heb je dan een goede onderbouwing om een nieuwe hypothecaire lening te verkrijgen en krijg je een antwoord op de vraag: “Wat is mijn huis waard?
 4. Marktwaarde van een huis in verhuurde staat bepalen. Dit soort woningtaxaties heb je nodig als een investeerder voor het krijgen van een financiering. De Haagse makelaar Meesters Makelaars kan zorgdragen voor dit taxatie rapport.
 5. Opstalverzekering afsluiten voor een appartementen complex tegen de herbouw waarde? Dit kan Meesters Makelaars ook op zich nemen.
 6. Gemeentelijke erfpachtgrond kopen. Veel appartementen en huizen zijn in ´s-Gravenhage op erfpacht grond gebouwd van de gemeente Den Haag. Als je de erfpacht in jouw bezit wilt krijgen, dan zou de gemeente Den Haag een taxatie van het pand op de erfpacht grond kunnen laten doen door de Haagse makelaar Meesters Makelaars.

Wat kost de taxatie van een woning?

De kosten van een taxatie van een huis staan niet vast. Het is altijd slim om een paar taxateurs of makelaars te vergelijken. In veel gevallen kan je uitgaan van een bedrag rond de 500 euro.

Waar let een makelaar op bij het maken van een taxatie rapport?

 • Verplichtingen en rechten zoals overpad en erfpacht
 • Omgeving en ligging
 • Isolatie en energie zuinigheid (zonnepanelen)
 • Constructie en gebruikte materialen en de staat daarvan
 • Inhoud, oppervlakte en onderhoud
 • Bestemmingsplannen en marktsituatie
 • Bouwjaar, type woning en zonlicht (tuin op het zuiden)

 

OFFERTE AANMAKEN

Andere Blogs van Meesters Makelaars

Makelaar in Den Haag

Ramon Meesters is een makelaar in Den Haag. Hij werkt bij Meesters Makelaars. Daar is hij zowel actief als aankoopmakelaar, verkoopmakelaar als onafhankelijk en geregistreerd taxateur. Ramon Meesters kent Den Haag als zijn broekzak. Vooral Den Haag Zuid West kent geen geheimen voor hem. Ramon is veel actief in de volgende wijken: Loosduinen, Houtwijk, Kijkduin, Kraaijestein, Waldeck, Vogelwijk, Vruchtenbuurt, Vroondaal. Hij heeft inmiddels ook al diverse mensen aan hun droomhuis geholpen in Benoordenhout, Bezuidenhout, Scheveningen en Ypenburg.