Wat is mijn huis waard?

23 november 2020 | Makelaar tips | Ramon

Wat is mijn huis waard?

Om precies te weten wat uw woning waard is, kunt u het beste een taxateur vragen om uw woning te taxeren.

Waardeberekening van jouw huis

Welke zaken zijn belangrijk voor de waardebepaling van uw huis?

  1. De ligging of de locatie van een huis is een zeer belangrijke factor voor de waardebepaling van uw woning.
  2. Hoe de woning is onderhouden is een factor van belang.
  3. De makelaar kijkt vaak naar referentie panden. Zijn er vergelijkbare woningen in de buurt recent verkocht? En voor welke prijs?
  4. Ook worden de WOZ waarde en het energielabel tegenwoordig meegenomen in de waardebepaling.

1. De ligging van een woning

Ligging is super belangrijk bij de waarde van een huis. Ligt de woning in een mooie wijk? Kijkt u uit op een flatgebouw of kijkt u uit over een mooi park? Staat het huis aan een doorgaande weg of een doodlopende weg? Ligt het huis in een grote stad of in een kleiner dorp? Huizen in de grote stad zijn vaak duurder in prijs.

2. Staat van de woning

De taxateur kijkt zeer grondig naar de staat van de woning. Is er achterstallig onderhoud? Zit er een goede moderne keuken en badkamer in de woning? Hoe staat het met de ketel en de kozijnen?

3. Vergelijkbare woningen

Er wordt ook altijd gekeken naar de waarde van de referentie woningen. Alle extra mogelijkheden, die er zijn om de waarde van een huis beter te bepalen, worden aangegrepen.

4. WOZ waarde

De gemeente waar een huis zich bevindt, stelt de WOZ waarde van een woning vast. Dit doet de gemeente op basis van de ligging en oppervlaktegegevens van een huis. De gemeente bepaalt op die manier hoeveel belasting u moet betalen. De vraagprijs van een woning ligt bijna altijd hoger dan de vraagprijs. De gemeente houdt namelijk geen rekening met een nieuwe keuken of badkamer. Desalniettemin geeft de WOZ zeer zeker een waarde indicatie.

 

OFFERTE AANVRAGEN

 

Andere blogs van Meesters Makelaars

Makelaar in Den Haag

Ramon Meesters is een makelaar in Den Haag. Hij werkt bij Meesters Makelaars. Daar is hij zowel actief als aankoopmakelaar, verkoopmakelaar als onafhankelijk en geregistreerd taxateur. Ramon Meesters kent Den Haag als zijn broekzak. Vooral Den Haag Zuid West kent geen geheimen voor hem. Ramon is veel actief in de volgende wijken: Loosduinen, Houtwijk, Kijkduin, Kraaijestein, Waldeck, Vogelwijk, Vruchtenbuurt, Vroondaal. Hij heeft inmiddels ook al diverse mensen aan hun droomhuis geholpen in Benoordenhout, Bezuidenhout, Scheveningen en Ypenburg.