6 tips om een huis in Den Haag te kopen

28 september 2021 | Makelaar tips | Ramon

Huis te koop in Den Haag – waar moet je op letten?

Als je besluit om een huis te gaan kopen in Den Haag, komt er in korte tijd heel veel op je af. Een huis kopen is een groot besluit en belangrijk voor de rest van je leven. Het spreekt voor zich, dat je een goede keuze wilt maken. Met de volgende checklist vergeet je geen enkel punt en kan je goed onderbouwen, waarom je het huis wat te koop staat in Den Haag graag wilt aanschaffen.

 

OFFERTE AANVRAGEN

 

1. Motivatie van de verhuizer

De motivatie van degene die gaat verhuizen, kan een belangrijke overweging zijn om een bod uit te brengen op een huis. Is het huis te klein of te groot of vinden ze de buurt niet meer prettig om te wonen? Vraag als kopers aan de verkopende partij altijd wat de beweegredenen zijn om hun huis te verkopen. Neem in jouw overwegingen ook mee hoe lang een huis al te koop staat en wanneer de woning beschikbaar komt.

2. Wat is de locatie van de woning die te koop staat

De locatie van een woning die te koop staat, is zeer bepalend voor de waarde. Wat vindt je van de buurt en de mensen die er rondlopen? Voel je jezelf veilig? Heb je last van geluidsoverlast door verkeer? Zijn er goede scholen in de buurt voor de kinderen? Is er een supermarkt op loopafstand?  Heb je leuke eettentjes in de buurt? Hoe zit het met de groenvoorzieningen? Heb je een tuin op het Zuiden?

Parkeergelegenheid

Hoe is het gesteld met de parkeergelegenheid? Loop eens ’s avonds door de wijk als iedereen thuis is.

Leuke buren

Het hebben van leuke buren of juist niet zo leuke buren kan het woongenot sterk beïnvloeden. Wees daarom niet verlegen en maak een praatje met de buren. Vaak kom je in korte termijn heel veel te weten over de buurt en of je je er thuis gaat voelen.

  3. Kijk goed naar de buitenkant van de woning

Een bouwkundige keuring kan zeker bij de oudere woningen nooit geen kwaad. Zeker in grote steden als Den Haag staan er veel huizen te koop, die al wat jaartjes oud zijn. Je kan zelf echter ook een hoop beoordelen. Zijn er bijvoorbeeld scheuren in de buitengevel? Heeft de te koop staande woning al goede kozijnen? Is er overal dubbel glas? Hoe staat het met het verfwerk? Dingen die er nog goed uit zien, hoef je niet direct aan te pakken. Bij het kopen van een huis komen er kosten om de hoek kijken. Het is natuurlijk fijn, als je het verven van bijvoorbeeld de buitenboel in een later stadium kan oppakken.

4. Let op installaties en asbest

Hoe oud is de CV ketel en in wat voor staat is deze? Zit er nog asbest ergens in het huis? Bij het vervangen van de ketel en het verwijderen van asbest ben je extra kosten kwijt. Het zou natuurlijk mooi zijn als je deze kosten niet hoeft te maken. Dat brengt je weer een stapje dichterbij een nieuwe woning in Den Haag.

5. Interieur van de woning

Hoeveel kamers heeft de woning die te koop staat? Wat zit er op de muren? Moet alles van de muren en moet er op nieuw behangen worden? Heeft het huis voldoende opberg ruimte zowel in huis als in de schuur? Is de keuken groot genoeg en in jullie smaak? Heeft de keuken alle nodige voorzieningen? Heeft het huis een moderne badkamer met een ligbad en inloopdouche?

6. Schakel altijd een aankoopmakelaar in

Als je het huis van je dromen gevonden hebt, ga je nadenken over de volgende vragen:

Een woning in Den Haag kopen, zal je niet elke dag of elke week doen. De meeste mensen kopen maar 1 a 2 woningen in hun leven. Daarom is het belangrijk om bij een te koop staand huis in Den Haag een aankoopmakelaar in te schakelen, die veel kennis heeft van de Haagse woningmarkt. De makelaar, die zeer waarschijnlijk ook woningen taxeert, heeft waarschijnlijk al honderden mensen geholpen met de koop of verkoop van hun huis. Daarnaast helpt het je ontzettend als je bij het kopen van een huis iemand naast je hebt staan, die objectief en zonder emotie het mogelijk te kopen huis beoordeelt. Deze objectieve kijk komt de aankoopprijs voor het huis voor de koper vaak ten goede.

 

OFFERTE AANVRAGEN

 

Andere blogs van Meesters Makelaars

Makelaar in Den Haag

Ramon Meesters is een makelaar in Den Haag. Hij werkt bij Meesters Makelaars. Daar is hij zowel actief als aankoopmakelaar, verkoopmakelaar als onafhankelijk en geregistreerd taxateur. Ramon Meesters kent Den Haag als zijn broekzak. Vooral Den Haag Zuid West kent geen geheimen voor hem. Ramon is veel actief in de volgende wijken: Loosduinen, Houtwijk, Kijkduin, Kraaijestein, Waldeck, Vogelwijk, Vruchtenbuurt, Vroondaal. Hij heeft inmiddels ook al diverse mensen aan hun droomhuis geholpen in Benoordenhout, Bezuidenhout, Scheveningen en Ypenburg.