Een huis vinden, doe je online

24 september 2021 | Makelaar tips | Ramon

Druk bezig om een nieuw huis te vinden? Wij helpen je een handje

De periode van een nieuw huis vinden en kopen, is spannend en leuk tegelijkertijd. Het is echter ook een heel drukke periode, die je veel energie en tijd gaat kosten. Hoe fijn is het dan om een aankoopmakelaar te hebben, die jou helpt om het juiste huis voor je te vinden. Een huis vinden doe je al een tijdje online. Hoewel een makelaar met een groot netwerk vaak al eerder hoort, dat een huis in de verkoop gaat, dan dat het huis op Funda of een ander woning platform staat. In deze blog zetten wij daarom op een rij, waar je de mooiste huizen kunt vinden.

 

OFFERTE AANVRAGEN

 

1. VBO

Op het moment van schrijven heeft de VBO 1154 makelaars en bieden zij 8434 objecten aan. Je kan jezelf per e-mail aanmelden voor het allernieuwste woningaanbod inclusief prijswijzigingen. Ben je al wat verder in het proces, dan kan je op de website bijvoorbeeld ook je maximale hypotheek berekenen. Meesters Makelaars uit Den Haag is trouwens een VBO makelaar.

2. Funda

Iedereen kent Funda. Ben je op zoek naar een koopwoning in Den Haag? Dan is Funda in veel gevallen de eerste plek, waar mensen op zoek gaan naar een nieuwe koopwoning. Op het moment van schrijven staan er bijna 1400 woningen uit Den Haag te koop. Op de website kun je ook een NVM makelaar in de buurt zoeken of een waarde check doen. Funda geeft zelf 4 tips waarmee je jouw zoektocht naar een nieuwe koopwoning verbetert en bespoedigt.

  • Maak een persoonlijk profiel aan. Zo ben je zo snel als mogelijk op de hoogte van nieuwe woningen. Als je woningen opslaat, krijg je zelfs updates over deze opgeslagen woningen
  • Gebruik de filteropties om je zoekopdracht te verfijnen. Op die manier vergroot je de kans, dat de zoekopdracht goede resultaten oplevert
  • Maak gebruik van e-mail notificaties en pushmeldingen. Het aanbod van koopwoningen is groot, maar de vraag naar koopwoningen is nog vele malen groter. Zorg er daarom voor, dat je er bovenop zit en snel weet welke woningen op de markt zijn gekomen. Dit kan je goed bijhouden met e-mail notificaties en pushmeldingen
  • Online tools zijn handig, maar je vergroot je kansen pas echt, als je gebruik gaat maken van een aankoopmakelaar. De makelaar kent de markt en heeft vaak een netwerk van collega makelaars. Daardoor heeft een makelaar vaak voorkennis, die je eventueel in je voordeel kan gebruiken.

Jaap

Op Jaap.nl staan op het moment van schrijven ruim 38.000 woningen te koop. Een bijzondere extra optie is, dat je via Jaap een onafhankelijk hypotheekadvies kunt krijgen. Bij Jaap.nl verzamelen ze alle koopwoningen van allerlei woningplatformen. Zo heb je het gehele aanbod aan koopwoningen voor je neus. Een handige functionaliteit is, dat als je haast hebt en je huis snel wilt verkopen, je van jouw huis een topwoning kunt maken. Daardoor wordt het huis extra onder de aandacht gebracht. Meer exposure betekent vaak een snellere verkoop van jouw woning.

Pararius

Op Pararius staan op het moment van schrijven 553 woningen in Den Haag te koop. Met de button ‘blijf op de hoogte’ kan je op Pararius een alert instellen, zodat je direct op de hoogte bent van nieuw woningaanbod. Pararius bied je ook een overzicht van Nieuwbouw projecten in heel Nederland.

Huislijn

Huislijn is misschien wat minder bekend bij het grote publiek. Toch is dit platform een bezoekje waard. Op het moment van schrijven staan er 166 woningen te koop In Den Haag. Huislijn heeft ook hele aardige extra functies. Ze bieden een buurtscanner aan, waarmee je kan bepalen welke buurt er bij jou past. Met een Sneak Peek krijg je een indicatie hoe jouw woning op dit moment aan in de markt ligt. Door een account aan te maken op Huislijn kan je dagelijks de nieuwste woningen in je mailbox ontvangen.

Conclusie

Ben je op zoek naar een koopwoning in Den Haag en wil je een huis kopen? Dan is de beste route om een aankoopmakelaar in te schakelen en te starten met online zoeken naar een woning. Een online zoektocht kan je in eerste instantie een beter beeld geven van wat je graag zou willen en wat je niet zou willen. Uiteindelijk zal je een huis vinden, dat aan al jouw wensen voldoet. Meesters Makelaars helpt je in ieder geval graag met het vinden van een nieuw huis.

 

OFFERTE AANVRAGEN

 

Andere blogs van Meesters Makelaars

Makelaar in Den Haag

Ramon Meesters is een makelaar in Den Haag. Hij werkt bij Meesters Makelaars. Daar is hij zowel actief als aankoopmakelaar, verkoopmakelaar als onafhankelijk en geregistreerd taxateur. Ramon Meesters kent Den Haag als zijn broekzak. Vooral Den Haag Zuid West kent geen geheimen voor hem. Ramon is veel actief in de volgende wijken: Loosduinen, Houtwijk, Kijkduin, Kraaijestein, Waldeck, Vogelwijk, Vruchtenbuurt, Vroondaal. Hij heeft inmiddels ook al diverse mensen aan hun droomhuis geholpen in Benoordenhout, Bezuidenhout, Scheveningen en Ypenburg.