Weet wat er speelt in de buurt rondom een woning.

21 november 2020 | Makelaar tips | Ramon

De beste makelaar tips

Met de makelaar tips van Meesters Makelaars maakt u een goede start bij de verkoop of aankoop van een woning. De makelaar is er natuurlijk om u te helpen, maar niets staat u in de weg om wat voorwerk te doen.

Aan geïnteresseerde kopers van een woning, maar ook aan woningeigenaren adviseert Meesters Makelaars vooral de omgeving goed in de gaten te houden.

1. Lange termijn situatie

Voor de lange termijn situatie van een omgeving is het verstandig om te kijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website vindt u bestemmingsplannen, die aangeven welke mogelijke veranderingen in de omgeving als aanvaard worden geacht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • weilanden, die beschikbaar komen voor woningbouw
  • maximale bouwhoogtes in een buurt
  • grensbepaling voor beschermd stadsgezicht, enzovoort

2. Korte termijn situatie

Een handige tool om korte termijnveranderingen bij te houden is:

https://overuwbuurt.overheid.nl/over-uw-buurt-app/

Hier vindt u daadwerkelijke aanvragen voor wijzigingen, die de gemeente heeft ontvangen. Op deze website worden de aanvragen kenbaar gemaakt bij de burgers, die hier op soms mogen reageren. Meestal gaat het om het plaatsen van uitbouwen, dakkappellen en het kappen van bomen.

3. Lees ook de lokale buurtkrantjes en wijkbladen

Hierin staan vaak verhalen over ontwikkelingen, die bezig zijn of die in de toekomst plaats gaan vinden.

4. Doorzoek de websites van bewoners raden en verenigingen

Er zijn wijken, die een zeer actieve bewonersvereniging hebben. De leden zijn vaak goed op de hoogte van wat zich allemaal afspeelt in de wijk. Ook hebben ze vaak korte lijntjes naar het stadshuis, waardoor ze vaak meer weten dan de gemiddelde bewoner. In Den Haag heeft u bijvoorbeeld:

 

OFFERTE AANVRAGEN

 

Andere blogs van Meesters Makelaars

Makelaar in Den Haag

Ramon Meesters is een makelaar in Den Haag. Hij werkt bij Meesters Makelaars. Daar is hij zowel actief als aankoopmakelaar, verkoopmakelaar als onafhankelijk en geregistreerd taxateur. Ramon Meesters kent Den Haag als zijn broekzak. Vooral Den Haag Zuid West kent geen geheimen voor hem. Ramon is veel actief in de volgende wijken: Loosduinen, Houtwijk, Kijkduin, Kraaijestein, Waldeck, Vogelwijk, Vruchtenbuurt, Vroondaal. Hij heeft inmiddels ook al diverse mensen aan hun droomhuis geholpen in Benoordenhout, Bezuidenhout, Scheveningen en Ypenburg.