Verkoopmakelaar in Den Haag inhuren

14 september 2022 | makelaar Den Haag | Ramon

10 redenen om een verkoopmakelaar in Den Haag in te schakelen

verkoopmakelaar in Den Haag, verkoopmakelaar

In een grote dynamische woningmarkt als die van Den Haag is het verstandig om een verkoopmakelaar in te schakelen. Deze verkoopmakelaar kent de markt en dat is vaak een voordeel, als je een woning goed wilt verkopen.

Waarom in Den Haag in zee gaan met een verkoopmakelaar?

Met een verkoopmakelaar bespaar je veel tijd. Hij of zij helpt je jouw woning voor een betere prijs en tegen de beste voorwaarden te verkopen. De Haagse makelaar heeft een goed inzicht in wat een goede verkoopprijs is voor jouw huis in Den Haag. De verkoopmakelaar weet namelijk tegen welke prijs vergelijkbare woningen in de verkoop zijn gezet. Je kan bij hem of haar terecht voor advies als de verkoop anders loopt dan verwacht. Ook in de huidige hectische markt zijn er voldoende voordelen om gebruik te maken van een verkoopmakelaar.

Je woning in deze tijd verkopen, lijkt misschien gemakkelijk. Maar als de tijd daar is, kan de onzekerheid toeslaan. Hoe pak je het precies aan en krijg je wel de allerbeste prijs? Hoe pas je jouw aanpak aan, wanneer het aantal bezichtigingen en biedingen enigszins tegenvalt, of ontzettend hoog is?

Toegevoegde waarde verkoopmakelaar

Een goede verkoopmakelaar helpt je om het gehele verkoopproces soepel te laten verlopen. Dat zorgt voor een stuk minder stress en geeft je rust. De toegevoegde waarde van een verkoopmakelaar is daarom vooral, dat hij of zij je helpt om het hele proces goed te laten verlopen, zodat jij minder stress ervaart. Ook als je voor onverwachte vragen komt te staan, is het bijvoorbeeld fijn, als er iemand naast je staat, waar je vragen aan kunt stellen.

De belangrijkste voordelen op een rij als je een verkoopmakelaar in Den Haag inschakelt

1. De verkoopmakelaar zet je huis op Funda

Als particulier kan je geen huis op Funda zetten. Daar heb je een verkoopmakelaar voor nodig. Door jouw woning op Funda te laten zetten, vergroot je de kansen op een hogere verkoopprijs voor jouw huis. Funda heeft namelijk meer dan 50 miljoen bezoekers per maand. Doordat jouw huis op Funda staat, krijg je dus veel extra aandacht van huizenzoekers. Dit levert je altijd meer bezichtigingen en mogelijke kopers op. Je vergroot op die manier je kansen om jouw woning tegen de hoogst mogelijke prijs en tegen de beste voorwaarden te verkopen.

2. Kennis over de Haagse woningmarkt

Kennis van de lokale woningmarkt is een belangrijke toegevoegde waarde van een verkoopmakelaar. Hij is dagelijks bezig met de verkoop van woningen. Waarschijnlijk verkoop jij hoogstens een paar keer een huis. Op dit moment gaat de verkoop van een huis anders dan 20 jaar geleden. Een makelaar is verplicht om zich bij te scholen en is zo op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving. Bij de verkoop ben je bijvoorbeeld nu verplicht een energielabel te tonen. Door kennis van de markt weet de verkoopmakelaar ook wat vergelijkbare woningen recent hebben opgebracht bij verkoop.

3. Nauwkeurige waardebepaling

Een verkoopmakelaar heeft de tools en kennis in huis om de huidige waarde van je woning nauwkeuriger vast te stellen, dan jezelf zou kunnen. Het voordeel van een lokale verkoopmakelaar is, dat hij de hoogte van de prijzen weet, waar vergelijkbare huizen voor verkocht zijn. Daarnaast heeft hij of zij ook kennis van hoe groot de vraag is naar het soort woning, dat jij graag in Den Haag wilt verkopen.

4. Welke verkoopstrategie werkt het beste?

Wil je jouw woning bijvoorbeeld heel snel verkopen of voor de aller hoogste prijs? Dan weet de verkoopmakelaar precies wat de beste verkoopstrategie is. Een uitgekiende presentatie en slim gekozen verkoopprijs zijn hierbij van belang.

5. Een woning verkoopt beter met een professionele presentatie

Een eerste indruk maak je maar 1 keer. Een goede verkoopmakelaar beoordeelt jouw woning met een professionele en objectieve blik. Hij of zij weet meestal wel wat kopers geweldig vinden en waar ze op afknappen. De verkoopmakelaar weet hoe hij de voordelen van jouw woning moet tonen en benutten. Bij Meesters Makelaars kunnen we 3D plattegronden maken en zorgen voor een online tour door de te verkopen woning. De verkoopmakelaar doet er alles aan om jouw woning zo goed mogelijk te presenteren aan mogelijke kopers.

6. Een verkoopmakelaar bespaart je veel tijd

Een huis verkopen kost nu eenmaal veel tijd en er gebeurt altijd iets onverwachts, waardoor je snel moet handelen. Het plannen en doen van bezichtigingen kost je veel tijd. Ook alle voorbereidingen om je woning te presenteren zoals bijvoorbeeld het maken van foto’s, plattegronden, en of een video-opname nemen de nodige tijd in beslag. De verkoopmakelaar neemt ook het promoten van je woning, het afhandelen van telefoontjes en e-mails van belangstellenden en de verdere afronding van de verkoop van jouw woning uit handen.

7. Een verkoopmakelaar is jouw ervaren en deskundige onderhandelaar

Het onderhandelingsproces bij een verkoop is een spannende fase in het verkoopproces van jouw woning. De makelaar kan ook hierbij de nodige toegevoegde waarde bieden. Wat doe je bijvoorbeeld als er meerdere biedingen binnenkomen? En wat doe je als al overeenstemming bereikt heb en er komt een nog hoger bod? Wat doe je als de biedingen juist tegenvallen? Uw verkoopmakelaar weet wat de regels zijn en hoe hij of zij het beste bod voor jou binnen haalt.

8. Juridisch advies

De verkopende makelaar ontzorgt u door al het juridische en administratieve papierwerk te regelen. Hij stelt de contracten en aktes op en controleert deze. Hij of zij verschaft informatie over erfdienstbaarheden en komende bestemmingsplannen en verduidelijkt vakjargon.

9. Niet emotioneel betrokken

Het is verstandig om een verkoopmakelaar aan uw zijde te hebben. Deze verkoopmakelaar is u steun en toeverlaat en komt op voor uw belangen. Hij doet alles voor u om de best mogelijke prijs en de meest gunstige voorwaarden te bedingen. Als je de verkoop zelf doet, bestaat de kans, dat je wordt afgeleid door onbelangrijke zaken, die de verkoopprijs negatief beïnvloeden. En dat willen we natuurlijk niet!

Samenvatting

Een verkoopmakelaar in Den Haag helpt je om:

  • een realistische marktconforme vraagprijs te bepalen
  • uw woning op de belangrijkste woningsites te zetten zoals Funda, Pararius of Jaap
  • bezichtigingen van uw Haagse woning en onderhandelingen objectief en professioneel af te handelen
  • gemaakte afspraken nauwkeurig op papier te zetten in de vorm van een koopovereenkomst
  • de financiële afwikkeling en de juridische overdracht te begeleiden

Andere relevante blogs