Hoeveel eigen geld heb je als starter nodig voor het kopen van een huis? [Rekentool]

24 februari 2023 | Makelaar tips | Ramon

Hoeveel eigen geld nodig bij het kopen van een huis

Als je als starter op de woningmarkt een eigen huis wilt kopen, moet je aan veel dingen denken. Vaak begin je met het kijken op websites waarom woningen worden aangeboden. Op een gegeven moment kom je een huis tegen, waarvan je denkt, dit huis wil ik graag hebben! De eerste vraag die dan meestal opkomt is: “Kan ik dit huis wel betalen?” Tegenwoordig is de 2e vraag: “Hoeveel eigen geld heb ik nodig voor het kopen van dit huis?”

Hypotheekadvies

Wij adviseren je altijd om, voordat je actief bezichtigingsafspraken gaat inplannen, eerst een gesprek aan te gaan met een hypotheekadviseur. Hij kan je voorrekenen, hoeveel je bij een geldverstrekker kan lenen op basis van je inkomen uit werk, pensioen of andere vaste uitkeringen.

Eigen geld voor het kopen van een huis?

Maar je ontkomt er niet aan, dat je ook eigen geld moet inzetten om extra kosten te kunnen betalen, die niet met een hypothecaire lening worden gefinancierd. Als je geen eigen geld hebt, heeft het dus weinig zin om een gesprek bij de hypotheekadviseur aan te vragen.

Rekentool eigen geld 

Maar hoeveel eigen geld heb jij dan nu precies nodig om een huis te kopen? Omdat het antwoord voor iedereen anders is, heeft Meesters Makelaars een rekentool ontworpen die je helpt met een eerste inschatting van het benodigde spaargeld.

Advies over hoeveel eigen geld huis kopen

Als na het gebruik van deze rekentool, blijkt dat je waarschijnlijk voldoende eigen geld hebt om de extra kosten te betalen, en je hebt advies nodig van professionele hypotheekadviseurs in Den Haag, laat het ons dan weten. Wij kunnen je door onze jarenlange ervaring bij het aankopen van woningen, je ook informeren over welke hypotheekadviseurs onze aankoopklanten erg tevreden waren. Die positieve ervaringen willen we graag met je delen. En als je gebruikt maakt van onze rekentool zouden we het ook fijn vinden als je ons daarna informeert of deze bevalt en wat er beter kan.

Onze rekentool

hoeveel eigen geld nodig voor koop woning

Andere relevante blogs