Makelaar Leidschenveen

23 november 2022 | Makelaar tips | Ramon

Makelaar Leidschenveen Den Haag

makelaar Leidschenveen, plaatsnaambord Den Haag

Leidschenveen is een van de  nieuwere Vinex – locaties in Den Haag. Gezamenlijk met de Ypenburg en Forepark en Hoornwijk, is op 01-01-2002 het 8e Haagse stadsdeel, Leidschenveen – Ypenburg ontstaan Voor deze datum was Leidschenveen onderdeel van Leidschendam. In deze wijk staan mooie eengezinswoningen. In Leidschenveen helpen we bij Meesters Makelaars graag mensen verder, die op zoek zijn naar een nieuwe woning.

Wonen in Leidschenveen

Leidschenveen is een buitenwijk in het zuidoosten van Den Haag, Nederland. Het is een relatief nieuwe buurt die is ontwikkeld in de jaren 1990 en 2000, en staat bekend om zijn moderne architectuur en gezinsvriendelijke omgeving. Als u overweegt om in Leidschenveen te gaan wonen, zijn er verschillende factoren, waarmee u rekening moet houden. Een van de belangrijkste zijn de kosten van huisvesting, die kunnen variëren afhankelijk van het type onroerend goed en de locatie in de buurt. Vanaf 2021 ligt de gemiddelde prijs voor een huis in Leidschenveen rond de € 450.000.

Leidschenveen is goed verbonden met de rest van Den Haag en omliggende gebieden via het openbaar vervoer, waaronder bussen en trams. De buurt heeft ook gemakkelijke toegang tot grote snelwegen zoals de A4 en A12, waardoor woon-werkverkeer naar andere delen van Nederland relatief eenvoudig kan zijn. Qua voorzieningen kent Leidschenveen meerdere winkelcentra, waaronder Winkelcentrum Hoge Veen en Leidschenhage, die een diversiteit aan winkels en horeca bieden. Verder kent de buurt meerdere parken en groenvoorzieningen, waaronder het Buytenpark en de Zoetermeerse Rijweg, die mogelijkheden bieden voor buitenrecreatie.

Over het algemeen kan Leidschenveen een goede keuze zijn voor gezinnen en individuen, die op zoek zijn naar een moderne, goed bereikbare buurt met een scala aan voorzieningen. Zoals in elke buurt is het echter belangrijk om uw onderzoek te doen en rekening te houden met uw specifieke behoeften en voorkeuren, voordat u een beslissing neemt over waar u gaat wonen.

Leidschenveen is opgedeeld in 5 buurten:

  • Lanen
  • De Dijken (voorheen Rietbuurt)
  • Velden
  • Waterland
  • ‘s-Gravendreef

In Leidschenveen zijn door de gemeente Den Haag geen kavels beschikbaar gesteld voor particulieren. De gemeente Den Haag heeft dit volledig aan aannemers en projectontwikkelaars uitbesteed. De wijk Leidschenveen heeft ongeveer 20.000 inwoners en de jongste woningen zijn van 2008 in de buurten ‘De Dijken’ en ‘s-Gravendreef.

Bereikbaarheid

De wijk Leidschenveen is zeer goed bereikbaar. Aan de westkant van de wijk ligt namelijk de A12 en aan de zuidkant heb je de A12. Sinds 2007 rijdt de RandstadRail door de wijk heen.

Leidschenveen in cijfers

In Leidschenveen wonen in 2022 om precies te zijn 20665 inwoners. Er staan 7370 woningen in deze wijk. 67% van deze woningen zijn koopwoningen. 75% van deze woningen zijn weer eensgezinswoningen.

Leidschenveen is een van de nieuwere wijken in Den Haag. Deze wijk is ruim opgezet met veel groenplekken en speelplekken. Leidschenveen is daarom uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. In deze Haagse wijk kan je heerlijk rustig wonen, zonder de drukte en de stress van een grote stad. De wijk Leidschendam staat voor een groot deel vol met ruime eengezinswoningen. Voor deze woningen zijn verschillende soorten architectuur toegepast, dat zorgt voor buurtjes met een geheel eigen en uniek karakter.

In Leidschenveen vind je een mooi eigen winkelcentrum; ’t Hoge Veen genoemd. Dit winkelcentrum heeft een supermarkt en daarnaast ook heel veel andere winkels en horeca.  Zoek je nog andere winkels?  Binnen 15 minuten ben je in het centrum van Den Haag.

Groenvoorzieningen

De wijk Leidschenveen is omgeven door weilanden. Er zijn veel groenstroken met speeltuinen. Je kan daarnaast heerlijk wandelen en fietsen Langs de Vliet en in de omgeving van Rijswijk De afwisselende open landschappen, landgoederen, volkstuinen en groene woonwijken maken het een bijzonder mooi gebied. In de komende periode ontstaat en groeit in de polder tussen Leidschenveen, Zoetermeer en Leidschendam, de Nieuwe Driemanspolder. Dit gebied wordt de komende jaren een prachtig natuurgebied met onder andere wandel- en fietspaden en plassen & moerassen.

Als supporter van ADO Den Haag zit je goed Aan de rand van Leidschenveen ligt namelijk het stadion, waar ADO Den Haag zijn thuiswedstrijden speelt. In dit  stuk van de wijk Leidschenveen kom je ook vrijstaande villa’s en twee onder een kap-woningen tegen.

Leidschenveen en Forepark – uniek, ruim en rustig

  • Haagse wijk met een uniek eigen karakter. De verschillende buurtjes in deze wijk bezitten een eigen identiteit en sfeer door de verschillen in architectuur
  • Er is volop ruimte in de naastgelegen polder. Daarnaast kan je langs de historische Vliet recreatief fietsen en wandelen
  • Goede bereikbaarheid! De wijk Leidschenveen is omgeven door de A4 en A12. Met de fiets en de Randstadrail ben je in een mum van tijd in het centrum van Den Haag.

Makelaar Leidschenveen

Met Meesters Makelaars zijn we zeer bekend in de Haagse Wijk Leidschenveen. Wij hebben inmiddels al vele mensen geholpen en ondersteund met het kopen of verkopen van een woning in Leidschenveen. Door ons uitgebreide netwerk zijn we zeer snel op de hoogte als er een mooi huis in de wijk Leidschenveen in de verkoop gaat. Als aankoopmakelaar zijn wij u graag van dienst. Ook als u uw huis in de wijk Leidschenveen wilt verkopen; dan is Meesters Makelaars de aangewezen verkoopmakelaar voor u. Voor de verkoop van uw woning maken we onder andere gebruik van 3D plattegronden en video. Bel met 06-51868973 om contact op te nemen met Meesters Makelaars