Een tiny house kopen in Den Haag

27 december 2022 | Makelaar tips | Ramon

Tiny house Den Haag

tiny house Den Haag

Een tiny house kopen en tiny wonen in Den Haag, kan dat? De laatste jaren is het wonen in een tiny house in opkomst. De reguliere woningmarkt zit vast. Er zijn heel veel koophuizen tekort. Daarnaast nemen steeds meer mensen genoegen met minder. Het geluk zit niet in spullen, beseffen steeds meer mensen. Daarnaast maken steeds meer mensen zich zorgen om het milieu en willen zij hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken en houden. Den Haag is een grote stad met ruim 550.000 inwoners waar de ruimte voor nieuwbouw beperkt is. Tiny wonen zou daarom een uitkomst kunnen zijn voor een stad als Den Haag. Zijn er inmiddels al plekken waar je in Den Haag kunt wonen in een tiny house?

Wat is een tiny house?

Een tiny house is een primaire, volwaardige woning op kleine schaal. Een tiny house bouwt men bewust. Ze worden bewoond vanuit de wens om een eenvoudiger leven te leiden. In het ontwerp en de bouw van het tiny house  maakt men slim gebruik van de beschikbare ruimte en van innovatieve technologie Het tiny house is maximaal 50 m2. Een tiny house kan mobiel zijn. Dat is echter geen harde voorwaarde.

Tiny house in Den Haag

In Den Haag is er een proefproject opgestart en inmiddels afgerond. Het gaat om Proeftuin Erasmusveld Er zijn 5 tiny houses neergezet. De initiatiefnemer was een projectontwikkelaar in samenwerking met de gemeente Den Haag. Vanwege de tijdsdruk werd dit project gedoogd, zodat het gehele vergunningentraject niet vooraf gereed hoefde te zijn. Dit werd niet als de meest ideale manier gezien.

Een andere Haagse optie voor een tiny house bevindt zich in Den Haag Zuid West. Er staan bijvoorbeeld vrij unieke  en unieke unieke tiny house in het Haagse Loosduinen. of aan de Oude Haagweg dichtbij de Notenbuurt en Vruchtenbuurt. Het is de bedoeling, dat (nieuwe) bewoners van de Tiny Houses een bijdrage leveren aan de ´Harvest Community´ en de al aanwezige moestuin.