"Dankzij vakkennis Meesters Makelaars in Loosduinen werd mijn woning snel verkocht"

Stel dat je noodgedwongen om privé- en financiële redenen je huis moet verkopen, wat doe je dan? In deze blog lees je het verhaal van de van origine Hongaarse Nora Serke, die dankzij Meesters Makelaars haar woning heeft verkocht.

Ramon Meesters en Nora Serke
Ramon Meesters en Nora Serke

Nora kocht in 2012 samen met haar (ex)partner haar droomhuis in de Loosduinse wijk Waldeck. Na iets meer dan een jaar besloot het paar uit elkaar te gaan, waardoor de woning verkocht moest worden. Om de beste makelaar te selecteren informeerde Nora bij meerdere makelaars, met de vraag wat zij voor haar in deze moeilijke situatie konden betekenen. Over haar ervaringen met deze makelaars zegt Nora:

"Omdat de woning snel verkocht moest worden heb ik met meerdere makelaars gesproken. Een eerste indruk is daarbij meteen van belang. Vertrouw je iemand toe om jouw woning te gaan verkopen of niet? Sommigen kwamen werkelijk totaal onvoorbereid en te laat op de afspraak en schudden de geschatte verkoopprijs zonder onderbouwing zo uit hun mouw". 

Actuele informatie woningen Waldeck

Uiteindelijk kwam Nora 'via via' in contact met Ramon. Ramon kwam met actuele informatie over de woning(prijzen) in de omgeving. Op basis daarvan kon Ramon naar Nora onderbouwen dat een verkoopprijs ver onder de oude koopsom helaas de harde realiteit zou zijn. Dat de woning met verlies verkocht moest gaan worden bracht wel weer een ander obstakel met zich mee: Hoe zou de hypothecaire lening bij de bank kunnen worden ingelost bij een opbrengst die véél lager zou zijn dan de openstaande schuld en zonder de beschikking te hebben over voldoende spaargeld om het verlies voor eigen rekening te kunnen nemen?

Reddingsboei

Nora en haar partner zouden het verlies op de woning nooit zelf kunnen betalen, en de bank zou nooit zomaar akkoord geven voor verkoop zonder het maken van afspraken over het inlossen van de restschuld. Gelukkig voor Nora ontdekte Ramon Meesters bij het bestuderen van de hypotheekakte een reddingsboei die Nora een boel narigheid zou besparen: de Nationale Hypotheekgarantie (NHG). De NHG is een verzekering die woningkopers met hypotheek verzekert tegen onverwachte en niet gewenste situaties als werkloosheid of scheiding. Wanneer er onder druk van dergelijke situaties een woning moet worden verkocht, dan neemt de NHG een eventueel verlies voor haar rekening.

"Ramon heeft mij dankzij zijn vakkennis gewezen op de NHG regeling in de hypotheekakte. Zonder Ramon had ik totaal niet aan deze regeling gedacht en hadden we de woning waarschijnlijk niet durven te verkopen vanwege de angst voor het hoge verlies dat ons nog jaren lang zou gaan achtervolgen", aldus Nora. "Gelukkig konden we de woning nu wel 'Te Koop' plaatsen."

Daarop ging Meesters Makelaars meteen hard aan het werk.

Werkzaamheden voor verkoopOm een snelle verkoop van de woning te realiseren onderneemt Ramon Meesters vele activiteiten om de woning zo goed mogelijk onder de aandacht van potentiële kopers te brengen. Zo maakt Meesters Makelaars van elke woning naast normale foto's, ook 360 graden-foto's, waardoor potentiële kopers zich via het internet een beeld kunnen vormen van de woning. Bij dergelijke foto's kan een geïnteresseerde elk detail van een ruimte bekijken, zoals de vloer, de muur en het plafond en dat alles in 360 graden. Met dit soort foto's kunnen kopers nooit worden misleid: Het is namelijk onmogelijk om ruimtes mooier te laten lijken door probleemplekken buiten beeld te houden. Daarnaast wordt van elke woning een 3D-plattegrond gemaakt, om duidelijk te maken hoe de verschillende ruimtes van een woning zich tot elkaar verhouden.

Meesters licht toe: "Mijn doel bij het uitwerken van een woningpresentatie is, om een woning dusdanig te omschrijven en te fotograferen, dat een geïnteresseerde niet wordt verrast bij een eerste werkelijke bezichtiging; niet in positieve zin en ook niet in negatieve zin. Immers, als de koper positief verrast is, dan was de woningpresentatie waarschijnlijk niet aantrekkelijk en positief genoeg omschreven en haken wellicht vele mogelijk geïnteresseerden bij voorbaat al af. Ik loop dan kopers mis, wat nadelig uit zal werken op de uiteindelijke koopsom. Aan de andere kant, als de woning mooier wordt afgeschilderd dan hij daadwerkelijk is, dan worden kijkers teleurgesteld bij het eerste echte contactmoment. In beide gevallen komt het dan niet tot de extra stap in de vorm van vragen over 'details' als 'hoe zijn de buren', 'wat is de kwaliteit van de VvE', etc. en een biedingsproces in de vorm van een (openings)bod. De verrassing tijdens de eerste bezichtiging werkt altijd in het nadeel."

Advies en open huisOm de woning van Nora sneller verkocht te krijgen organiseerde Meesters Makelaars ook een openhuizendag. Iedereen die wilde kon de woning bezichtigen. Nora: "Ik had geen idee wat er allemaal bij zo'n openhuizendag komt kijken. Ramon adviseerde mij de woning op te ruimen en persoonlijke spullen in kastjes te doen. Op die manier kunnen potentiële kopers zich makkelijker inbeelden hoe zij hun eigen spullen in de woning zouden plaatsen".

Aandacht voor de woning
De woning van Nora is via verschillende kanalen verspreid met als doel zoveel mogelijk mensen te bereiken. De woning verscheen onder andere op Funda, Jaap, de eigen website van Meesters Makelaars, Facebook, LinkedIn en in lokale kranten.

ansichtkaart meesters
Voor- en achterzijde ansichtkaart

Naast het gebruik van bovengenoemde middelen heeft Meesters Makelaars ook op creatieve wijze de woning van Nora onder de aandacht gebracht bij mensen uit de omgeving. In de wintermaanden werd het bord met de tekst 'te koop' verlicht door middel van een led-lampje. Zo valt de woning ook in het donker op.

Daarnaast heeft Ramon een echte ansichtkaart (zie afbeelding) laten maken en deze bij alle buren in de bus gegooid met de vraag of zij iemand kennen die in deze buurt (Waldeck) wil gaan wonen.

"Het leuke effect van zo'n echt lijkend vakantiekaartje is dat je toch even gaat lezen en kijken van wie deze afkomstig is", aldus Ramon.

Hoe het nu gaat met Nora
Na deze voor Nora moeilijke periode is haar woning met behulp van Meesters Makelaars in maart dit jaar verkocht.

Meer informatie
Bent u ook op zoek naar een woning of wilt u uw woning binnenkort verkopen? Neem dan contact op met Meesters Makelaars of bekijk het actuele woningaanbod.

 

Wat doet de markt en waarom? En wat doet u?

Marktprijzen van woningen worden bepaald door vraag en aanbod. Overheidsmaatregelen en rentestanden hebben grote invloed hierop, met als resultaat dat prijzen stijgen of juist dalen. Het is aan u om te bepalen wat u met deze informatie doet. Meesters adviseert u graag.

Recent bekeken