Houtwijk mooie exponent van Den Haag als "Stad van Vrede en Recht"

Het is voor mij een eer om in de wijk Houtwijk te mogen wonen. Op dinsdag 14 april 2015 was ik aanwezig bij de ceremoniële opening van het Munirpad, vernoemd naar Munir Said Thalib (1965-2004).

BS5A7974

Munir Said Thalib was een van de belangrijkste mensenrechtenactivisten van Indonesië. Hij werd helaas vermoord tijdens een vlucht van Indonesië naar Nederland, meer dan 10 jaar geleden.

Er werden indrukwekkend goede toespraken gehouden door weduwe Suciwati Munir (zij gaat door met haar strijd om de opdrachtgevers van de moord op haar man te ontmaskeren en voor het gerecht te brengen), Eduard Nazarski, directeur Amnesty International Nederland en onze eigen burgemeester Jozias van Aartsen.

MensenrechtenbuurtHoutwijk heeft een complete buurt vernoemd naar mensenrechtenactivisten, met straatnamen als Mahatma Gandhi, Jan Palach, Martin Luther King, Salvador Allende. Houtwijk is daarom een mooie exponent van Den Haag als 'stad van Vrede en Recht'. Het is trouwens ook een gezellige wijk, waar mensen in goede harmonie met elkaar om gaan.

Hieronder een aantal foto's van de onthulling.

 

Wat doet de markt en waarom? En wat doet u?

Marktprijzen van woningen worden bepaald door vraag en aanbod. Overheidsmaatregelen en rentestanden hebben grote invloed hierop, met als resultaat dat prijzen stijgen of juist dalen. Het is aan u om te bepalen wat u met deze informatie doet. Meesters adviseert u graag.

Recent bekeken