10 redenen om te kiezen voor Loosduinen

Waarom zou je kiezen voor Loosduinen?

  1. Loosduinen is onderdeel van Den Haag met alle voordelen van de goede voorzieningen van een grote stad, maar voelt tegelijkertijd aan als een dorp met een gemeenschap waar iedereen nog op elkaar let.
  2. Loosduinen ligt met de wijk Kijkduin pal aan zee. U kunt er genieten van strand en duinen én in de zomer zorgen de strandpaviljoens voor een gezellige sfeer, waarvoor de gemiddelde Nederlander ver voor moet reizen. In Loosduinen ligt het vertier om de hoek.
  3. Loosduinen is knus en kleinstedelijk. Zo heeft Kijkduin geen hoge woontorens en schreeuwerige neon-reclames, maar bieden de paviljoens met hun uitbaters en personeel een gemoedelijke sfeer en vriendelijke service, waardoor u ’s avonds, -te voet of met de fiets (het ligt immers dichtbij)- met een glimlach huiswaarts keert.
  4. Loosduinen heeft een groot aantal verschillende wijken uit verschillende bouwperiodes, maten en prijscategorieën. Zo zijn er klassieke herenhuizen van rond 1920 te vinden (Kom Loosduinen), lichte doorzon appartementen en woningen uit de jaren ’60 en ’70 (Waldeck), degelijke woningen uit de jaren ’80 en ’90 (Houtwijk) en luxe woningen in het hogere segment uit recentere jaren (Vroondaal en Madestein).
  5. De bereikbaarheid met het centrum van Den Haag wordt gegarandeerd door uitstekende verbindingen met het Openbaar Vervoer (HTM-tramlijnen 2 en 3).
  6. En de overige steden in De Randstad zijn makkelijk aan te rijden via de ontsluitingsroute van Den Haag Zuid (Wippolderlaan, N211).
  7. Loosduinen biedt geschiedenis. Het oudste gebouw van Den Haag is de Abdijkerk uit de dertiende eeuw. Het Haagse Binnenhof was waarschijnlijk nooit gebouwd geweest als het oorspronkelijke klooster naast de Abdijkerk er nooit was gesticht. De ‘stad van Vrede en Recht’, dankt haar bestaan dus mede aan Loosduinen. Loosduinen heeft ook een molen, welke werd gefinancierd met geld van Prins Maurits en landgoed Ockenburgh, welke werd gesticht door Jacob Westerbaen, een Homo Universalis (een soort van ‘manusje-van-alles’), want hij was een Nederlandse ridder, dichter, arts en remonstrants predikant.
  8. Loosduinen biedt toekomst. In Loosduinen zijn er een groot aantal basisscholen en middelbare scholen die hard werken aan een goede ontwikkeling van onze jeugd. Uw kinderen in Loosduinen op laten groeien, biedt een mooi perspectief voor een zinvolle en gelukkige invulling aan hun leven.
  9. Loosduinen biedt geluk en maakt u rijk: De “Miljoenenkanjer” van De Postcodeloterij viel niet zomaar toevallig in Loosduinen. Er waren namelijk meerdere winnaars op dezelfde dag. Dat kan geen toeval zijn…;-)
  10. Loosduinen biedt ook écht geluk. Wijkverenigingen, sportverenigingen, straatverenigingen, en zomaar mensen op straat… Allen willen ze u graag helpen om u zich welkom en thuis te laten voelen. 

Wat doet de markt en waarom? En wat doet u?

Marktprijzen van woningen worden bepaald door vraag en aanbod. Overheidsmaatregelen en rentestanden hebben grote invloed hierop, met als resultaat dat prijzen stijgen of juist dalen. Het is aan u om te bepalen wat u met deze informatie doet. Meesters adviseert u graag.