Waarschuwing over oplichting onder onze bedrijfsnaam en logo

Meesters Makelaars heeft de pech, dat een oplichter het in zijn hoofd heeft gehaald om een niet bestaande huurwoning aan de Laan van Nieuw Oost Indië te huur aan te bieden tegen een aantrekkelijke prijs, met als doel om geïnteresseerde huurders kopieën van paspoorten, ID-bewijzen en loonstrookjes naar hem te sturen.

Opgelet: Momenteel misbruikt een oplichter onze goede naam, door voor een niet bestaande huurwoning aan de Laan van Nieuw Oost Indië borg te vragen.

Ook vraagt hij geïnteresseerde huurders om kopieën van paspoorten, ID-bewijzen en loonstrookjes naar hem/haar te e-mailen. Waarschijnlijk om zich met die gegevens op een later moment weer voor te doen als iemand anders om valse bestellingen te plaatsen, waarvan de facturen door leveranciers naar het slachtoffer worden gezonden.

Wij zijn daar na een week achter gekomen, dankzij een oplettend iemand, die het opviel dat het e-mail correspondentieadres van de oplichter net iets anders was dan die van ons. Ons adres is "meestersmakelaars.nl", die van de oplichter "meestersmakelaar.nl" en 'meestersmakelaar.com. Ook gebruikt hij 'meesters.makelaar@gmail.com. Op het moment dat het eerste signaal van oplichting ons ter ore kwam, hebben we kamernet.nl hierover geïnformeerd en die heeft de gewraakte advertentie meteen geblokkeerd. Ook hebben we de domeinnaam "meestersmakelaar.nl" en meestersmakelaar.com bij de domeinbeheeder laten blokkeren. 

Tot op heden zijn er 4 mensen geweest, die zich bij ons hebben gemeld als (potentieel) slachtover door de niet bestaande huurwoning. Er zullen er vast nog meer zijn. 

Op zondag 10 december 2017 heeft Meesters Makelaars bij de politie van Loosduinen aangifte gedaan van deze identiteitsfraude, waarbij de identiteit van ons bedrijf werd misbruikt, want het gebeurde zonder onze toestemming.

Mocht u zelf slachtoffer zijn, laat het ons weten?! U kunt namelijk ook aangifte doen. Wij geven u dan een code, waarmee uw zaak aan die van de onze wordt gekoppeld om dubbel werk of langs elkaar heen werken bij de politie wordt voorkomen. En wij zouden dat zeker waarderen, want onze naam wordt misbruikt door iemand die te lui is, om op een normale manier zijn geld te verdienen. En het straalt onbewust toch negatief uit naar ons bedrijf. Meesters Makelaars staat voor respect voor elkaar als mens. Oplichtingspraktijken die gepleegd worden uit onze naam doen ons natuurlijk geen goed. Dus vandaar onze oproep tot samenwerking om de dader(s) te pakken.

Ramon Meesters (directeur) 

 

 

Wat doet de markt en waarom? En wat doet u?

Marktprijzen van woningen worden bepaald door vraag en aanbod. Overheidsmaatregelen en rentestanden hebben grote invloed hierop, met als resultaat dat prijzen stijgen of juist dalen. Het is aan u om te bepalen wat u met deze informatie doet. Meesters adviseert u graag.

Recent bekeken